5 alcohol vrije alternatieven voor deze zomer

De eerste dagen waarop de gemiddelde Nederlander het weer heeft beklaagd in plaats van geprezen zijn alweer verstreken en dat kan maar één ding betekenen: het is hartje zomer. Deze periode van het jaar wordt vaak geassocieerd met lange avonden, die buiten door worden gebracht, onder het genot van een glas alcohol. Dat laatste blijkt echt zijn populariteit te verliezen, maar een glas water bij de barbecue voelt ook al snel saai. Gelukkig houden steeds meer mensen zich bezig met deze bewuste manier van consumeren én zijn er daarom een hele hoop smakelijke alternatieven voor de alcoholvrije levensgenieter. We sommen hieronder vijf van onze favorieten voor je op. 

In samenwerking met
Eva Grandia

Door 

Eva Grandia

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

5 alcohol vrije alternatieven voor deze zomer

Ghia 

Deze alcoholvrije spritz basis kan aangelengd worden met van alles en nog wat. Én komt ook nog eens in een prachtige fles die je daarna voor een hele hoop andere doeleinden in kan zetten. Naast een fles aperitief, die bitter doch verfrissend is, verkopen ze ook ready-to-go blikjes Spritz aangelengd met limoen en zout en ginger beer bijvoorbeeld. Een veelbelovende vervanger dus. 

https://drinkghia.com/

Crodino 

Crodino is nogal een klassieker onder de alcoholvrije alternatieven, maar dat maakt hem niet minder lekker. Het alcoholvrije zusje van de aperol is heerlijk on the rocks te drinken met een stukje sinaasappelschil, of aangelengd met jouw favoriete frisdrank. 

https://www.crodino.com/

Gimber 

Je raadt het al, in Gimber kun je rekenen op de smaak van gember, maar het concentraat is ook aangelengd met citroen en een berg specerijen. Het drankje komt in verschillende smaken zoals sweet lily, met passievrucht en ananas, en Brut, met tijm en yuzu. 

https://www.gall.nl/gimber-n%C2%B02-brut-bio-70cl-423041.html

Seedlip 

Smaken zoals cardamom, peperbes en eikenhout vormen het palet voor de Seedlip Spice. Het drankje kan gezien worden als een vervanger van gin, zodat jij ook alcoholvrij kunt genieten van jouw favoriete Gin Tonic. En om zo veel mogelijk verschillende soorten Gin Tonic te kunnen vervangen, zijn er natuurlijk ook verschillende smaakcombinaties beschikbaar. 

https://www.gall.nl/gimber-n%C2%B02-brut-bio-70cl-423041.html

Lyre’s 

Tequila zonder alcohol, het lijkt bijna onmogelijk, maar Lyre’s is het toch gelukt. Naast een hele hoop andere alcoholvrije spirits, maken ze ook deze spicy variant voor alle Margarita en Paloma liefhebbers. En mocht je nou echt zin hebben in een wilde, alcoholvrije avond, dan gewoon met wat zout en een citroentje.  

https://lyres.eu/range/agave-blanco-spirit/

Vergelijkbare artikelen