Leer, verrijk en geniet met Proudies

Je hebt ervaring. Wijsheid. Verhalen. Tijd. Misschien droom je ervan de wereld rond te reizen, of wil je gewoon meer tijd doorbrengen met de (klein)kinderen. Een nieuwe taal leren, of doorwerken. Wat jouw droom ook is, je leven verrijken is een reis die vol mogelijkheden zit. Proudies is hier om die reis met jou te maken.

Onze voornaamste missie is om onze lezers te inspireren om het meeste uit hun leven te halen.
Als platform bieden wij een schat aan informatie en inspiratie over gezondheid, reizen, lifestyle, werk en cultuur. Denk aan cursussen, artikelen, podcasts, evenementen en vacatures: er is voor ieder wat wils.

Juist tijdens deze levensfase wil je optimaal genieten. En wees eens eerlijk: stilzitten kan altijd nog, toch?

🚀 Onze missie


De demografische verschuiving naar een ouder wordende bevolking is een feit en het is tijd om de verhalen over deze levensfase opnieuw te definiëren. Onderzoek toont aan dat een positieve kijk op ouder worden kan bijdragen aan een lang en vervullend leven. Maar al te vaak voelen mensen in deze leeftijdsgroep zich niet herkend.

Proudies streeft ernaar dit beeld te transformeren en het leven na zestig te vieren. Wij geloven in de kracht van verhalen die generaties verbinden en menselijke ervaring belichten. Zo bouwen we aan een inclusievere samenleving waarin elke levensfase wordt gekoesterd en gewaardeerd. Doe je mee?
"Toen mijn vader een aantal jaar geleden met pensioen ging, kon hij niet echt iets vinden wat bij hem paste om zinvol zijn nieuwe fase in te vullen. In deze zoektocht die ik met hem ondernam, kwam ik erachter dat het met pensioen gaan anno nu anders is dan 20 tot 30 jaar geleden. Mensen zijn tegenwoordig fitter en gezonder dan ooit tevoren en willen hun tijd actief en zinvol invullen. Een nieuwe taal leren, wereld rond reizen, of doorwerken. Echter, het traditionele beeld van het pensioen, zoals 'achter de geraniums zitten', is nog steeds aanwezig en beïnvloedt de perceptie van deze levensfase. Er was nog geen plek die liet zien hoe het anders kon. Tijd om dat anders te doen. Met Proudies hebben wij een plek gecreëerd dat deze beeldvorming uitdaagt en mensen inspireert en informeert om het meeste uit hun leven te halen.

Pauline - Oprichter Proudies

Onze waarden

Tijdloos

Tijdloze verhalen en wijsheid, verbindend over generaties heen

Optimistisch

Een positieve kijk die licht werpt op de schoonheid van het leven in de derde levensfase.

Nieuwsgierig

Levenslange nieuwsgierigheid; altijd op zoek naar nieuwe verhalen en ervaringen

Ons team

Patty
Patty
Ambassadeur
Lenny
Lenny
Academy Lead & Redactie
Jaap
Jaap
Ambassadeur
Pauline
Pauline
Oprichter & Partnerships
Marianne
Marianne
Ambassadeur Lead
Bruno
Bruno
Studio Lead
Christine
Christine
Ambassadeur
Lara
Lara
Community manager & Redactie
Simone
Simone
Ambassadeur
Eva
Eva
Content manager & Redactie
Ellie
Ellie
Ambassadeur
Janna
Janna
Ambassadeur

Meedoen met onze missie?

Bij Proudies zijn wij altijd op zoek naar ambassadeurs. Interesse? Stuur via onderstaande knop een mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vrienden van Proudies

Vrije Academie logoBureau vijftig logo5 miles logo

Vragen of feedback?

Vul onderstaande vragen in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Leer, verrijk en geniet

Je hebt ervaring. Wijsheid. Verhalen. Misschien droom je ervan de wereld rond te reizen, of wil je gewoon meer tijd doorbrengen met de (klein)kinderen. Een nieuwe taal leren, of doorwerken. Wat jouw droom ook is, je leven verrijken is een reis die vol mogelijkheden zit. Proudies is hier om die reis met jou te maken. Want juist tijdens deze bijzondere levensfase wil je optimaal genieten. En wees eens eerlijk: stilzitten kan altijd nog, toch?