Vijf kinderfilms die het zelfbeeld van jouw kleinkind een boost geven

Afgelopen week ging de tekenfilm ‘Inside Out 2’ in première én dat was een ongeëvenaard succes. Echter is dit best opmerkelijk in een jaar waarin het juist niet zo goed gaat met de box office resultaten. Wellicht heeft het te maken met het feit dat de reacties op de voorganger van deze animatiefilm veelal lovend waren. Zo stelde men dat kinderen een behoorlijke scheut zelfvertrouwen konden putten uit een film als deze. Welke andere vijf kinderfilms zijn niet alleen vermakelijk, maar hebben jouw kleinkind ook nog wat te bieden?

In samenwerking met

Vijf kinderfilms die het zelfbeeld van jouw kleinkind een boost geven
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Jun 22, 2024

Sing (2016) – Garth Jennings 

Een scala aan dieren krijgt de mogelijkheid om mee te doen aan een talentenjacht. Van olifanten, tot stekelvarkens en apen. Ieder maakt zijn of haar eigen ontwikkeling door, zoals het verwerken van een gebroken hart, of kiezen voor zijn eigen pad dat afwijkt van hetgeen zijn familie voor hem in gedachten had. Een bijzonder figuur in deze film is Meena, de ietwat podium schuwe olifant. Zij leert gedurende het verhaal dat je angst nooit in de weg moet laten staan van dat wat jij graag wil. Een wijze les voor iedereen natuurlijk, maar in het bijzonder voor kinderen die wel wat zelfvertrouwen kunnen gebruiken. 

Ferdinand (2017) – Carlos Saldanha 

Ferdinand is de hernieuwde versie van een oud Disney verhaal, dat in 1938 een oscar won voor beste, korte animatiefilm. In deze film zien we de gruwelijk grote vechtstier Ferdinand die eigenlijk helemaal geen vechtstier is. Hij is lief en zachtaardig, een tikkeltje anders dan alle andere grote, boze stieren dus. Gedurende de film leert hij om te gaan met het feit dat hij ietwat anders is en leert zichzelf te accepteren. Zo komt hij erachter dat er voor iedereen een passende plek is op de wereld, ondanks onze onderlinge verschillen.

Amélie (2001) – Jean-Pierre Jeunet 

Misschien een ietwat oude film, maar nog altijd even geschikt om kinderen wat bij te brengen. De introverte Amélie probeert gedurende het verhaal de levens van anderen beter en leuker te maken. Ondanks dat dit een prachtige aanpak is, vergeet ze haar eigen geluk wel eens in het vizier te houden. 

De kleine prins (2015) – Mark Osborne

Vrijwel iedereen is waarschijnlijk bekend met het boek over de kleine prins. In deze film wordt het bekende verhaal herontdekt. Een jong meisje dat nogal in het keurslijf van haar moeder verkeert, spendeert al haar tijden aan werken aan haar toekomst. Wanneer ze vriendschap sluit maar haar buurman, die haar kennis laat maken met het verhaal van de kleine prins, ziet ze in dat er ook ruimte moet zijn voor sociale ontwikkeling en leuke dingen. Een mooie boodschap voor de kleine streber die soms ook wel eens uit zijn of haar schulp mag kruipen.

Reflect (2022) – Hillary Bradfield 

In deze korte film maken we kennis met Bianca, een getalenteerde ballerina die wat voller is dan haar leeftijdsgenootjes. Ondanks haar onzekerheid leert ze haar angsten te overwinnen en te gaan voor wat ze écht leuk vindt.

Je kijkt de film op Disney+

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen