New York, de stad die nooit slaapt

New York, de stad die nooit slaapt. De stad van de dromen en de mogelijkheden. Het is een stad die je moet zien, voelen en ervaren. Van het uitzicht op de skyline vanaf het Empire State Building tot het ontdekken van de verborgen parels in de verschillende wijken van de stad, er is altijd iets te beleven in New York. Wij hebben een lijst gemaakt van de geheime go-to plekken in the Big Apple.

Pauline de Bruijn

By 

Pauline de Bruijn

Published 

Apr 5, 2023

New York, de stad die nooit slaapt

New York is een stad vol verrassingen en geheimen. Naast de bekende bezienswaardigheden zijn er ook tal van minder bekende plekken die de moeite waard zijn om te ontdekken. Hier zijn een paar geheime plekken in New York die je niet mag missen:

  1. The Cloisters - Dit middeleeuwse klooster in Upper Manhattan is een rustige toevluchtsoord van de drukte van de stad. Het museum heeft een prachtige collectie middeleeuwse kunst, waaronder beelden, schilderijen en architectuur. Bekijk hier.
  2. The High Line - Een voormalige spoorlijn die is omgetoverd tot een openbare groenstrook. Het loopt door de wijken Chelsea en Meatpacking en biedt een uniek uitzicht op de stad. Klik hier.
  3. Roosevelt Island - Dit kleine eiland ligt in de East River tussen Manhattan en Queens. Het is een rustige oase met prachtige uitzichten op de skyline van Manhattan en de rivier. Neem de kabelbaan naar het eiland voor een unieke ervaring. Bekijk hier.
  4. The Tenement Museum - Dit museum in de Lower East Side biedt een kijkje in het leven van de immigranten die in de late 19e en vroege 20e eeuw naar New York kwamen. Het museum biedt rondleidingen door gerestaureerde appartementen die ooit bewoond werden door deze immigranten. Klik hier voor meer informatie.
  5. Green-Wood Cemetery - Dit is niet zomaar een begraafplaats, maar een historische plek waar veel beroemde New Yorkers begraven liggen. Het is ook een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de rustige omgeving. Klik hier voor meer informatie. Bekijk hier voor meer informatie.
  6. The City Hall Subway Station - Dit is een verlaten metrostation in Lower Manhattan dat in 1904 werd gebouwd. Het is een prachtig voorbeeld van de architectuur van die tijd en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur. Bekijk hier voor meer informatie.
  7. The Secret Bar at The Back Room - Dit verborgen juweeltje in de Lower East Side lijkt op een ouderwetse antiekwinkel, maar heeft eigenlijk een geheime bar in de achterkamer. Het is een leuke en unieke plek om te genieten van een cocktail. Bekijk hier voor meer informatie.

New York is een stad vol verrassingen en geheimen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, kunst of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad, deze geheime plekken bieden iets voor iedereen.

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0