Levensvreugde in de Blue Zones: Samuele organiseert reizen naar Sardinië

Samuele, geboren in Rotterdam maar met ouders die beiden uit Sardinië komen, voelt een diepe verbondenheid met het eiland Sardinië en de levenswijze daar. Als enthousiaste sportliefhebber deed Samuele door de jaren heen intense ervaringen op, liep hij marathons en fietste hij bergen op. Hij ontdekte dat het zorgen voor zijn lichaam van essentieel belang was om niet alleen fysiek, maar ook mentaal gezond te blijven. Hij streefde naar een levensstijl die voorkomt dat hij uitgeput raakte, ziek werd en juist stralend en gezond bleef. Toevallig kwam Samuele in aanraking met de Blue Zone-filosofie, die draait om zelfzorg en het (onbewust) bevorderen van een lang en gezond leven. Deze filosofie sprak hem aan, omdat het niet alleen de fysieke gezondheid omvat, maar ook de mentale en sociale aspecten ervan. En laat nou net een van die Blue zones liggen in het geboortegebied van zijn ouders: Sardinië. 

In samenwerking met

Levensvreugde in de Blue Zones: Samuele organiseert reizen naar Sardinië
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Mar 18, 2024

Voor Samuele heeft Sardinië een bijzondere betekenis, omdat het niet alleen een prachtige reisbestemming is, maar ook deel uitmaakt van zijn eigen achtergrond. Hij voelt een diepe verbondenheid met het eiland, dat ook daadwerkelijk in zijn DNA zit. Het concept van gezond leven en zelfzorg is iets dat hij wil integreren in zijn dagelijks leven, niet alleen op Sardinië, maar overal waar hij gaat. “Soms zie ik iemand roken op straat.” zegt Samuele, “ik zou hem dan kunnen veroordelen, maar in plaats daarvan denk ik: ‘Die persoon herinnert me eraan om even een rustmomentje te nemen en ook rustiger te ademen.’” 

Reizen naar Sardinië

Het idee ontstond om reizen naar Sardinië te gaan organiseren en zo begon hij zijn reisorganisatie Keep Alive Tours. De reizen die Samuele organiseert, illustreren elk op een herkenbare manier cruciale aspecten van de Blue Zone-filosofie. Dat maakt ze tot meer dan zomaar een vakantie: zijn themaweken bevorderen gezondheid en welzijn heel specifiek. Bijvoorbeeld op een week met familieopstellingen breng je rust in je familielijn, en op de week met innerlijk-kind-werk sluit je vrede met een niet-gezien kindstuk in jezelf. Die sessies vinden plaats op Sardinië, waar Samuele ruim duizend bijzondere plekken kent die je geest openen.  

“Tijdens deze reizen delen mensen niet alleen hun ervaringen, maar vormen ze ook hechte banden met elkaar. In een omgeving die ver verwijderd is van de alledaagse drukte, voelen mensen zich vrij om zichzelf te zijn en open te staan voor anderen. "Deze menselijke verbindingen zijn van onschatbare waarde en dragen bij aan een gevoel van inspiratie en vertrouwen,” zegt Samuele. "In een week samen, voel je de ‘gedeelde menselijkheid’ op een heel mooie manier. Dit gevoel van menselijke herkenning is essentieel, want het geeft het gevoel dat je er niet zo alleen voor staat. Een menselijke band ontstaat en dankzij die harmonie komen er ondersteunende dingen op je pad, alsof magie met ons mee begint te reizen." 

Iedere reis is weer anders, maar een favoriete reis is wel die waarin je je meer opent voor ‘hulp van boven’, in de vorm van inspiratie, ingevingen, invallen en intuïtie. Ook een reis over het vinden van je belangrijkste persoonlijke waardes kan lang blijven hangen, omdat je zomaar je leven gaat afstemmen op die bepaalde waardes. Een ander geliefd aspect is het krijgen van meer fysieke zelfwaardering. “Met compassie kun je best veel nare weggestopte gevoelens kwijtraken die het lichaam sluipend kunnen slopen, totdat je lichaam je de rekening presenteert, in de vorm van een ziekte of beperking. Nou, voorkomen is beter dan genezen, dus meegaan op zo’n reis is een bijzondere vorm van zelfzorg. Centraal daarbij staan woorden als verwondering en waardering, van schoonheid en puurheid”,  aldus Samuele. 

Of het nu gaat om kleine alledaagse dingen, inspirerende lezingen of avontuurlijke reizen naar Sardinië, Samueles missie blijft hetzelfde: het bevorderen van gezondheid, geluk en welzijn. Sommige mensen grappen wel eens dat in plaats van samen te komen in "the middle of nowhere", ze samen met Samuele naar de "middle of SAMwhere" gaan, wat aangeeft hoeveel vreugde het hem en de groepen reizigers geeft om samen te komen op Sardinië.

Meer leren? 

Samuele komt op donderdag 21 maart een lezing geven bij Proudies. Schrijf je nu gratis in en maak kans op 100 euro korting op een van zijn reizen. Klik hier om je in te schrijven.

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen