Koreaanse huidverzorging wint aan populariteit in Nederland: waarom?

Als je de basisprincipes van huidverzorging kent, ben je waarschijnlijk al in aanraking gekomen met termen als K-beauty, de 10-stappen Koreaanse huidverzorgingsroutine, glazen huid of sheetmaskers. Of je hebt misschien al de schattig verpakte Koreaanse schoonheidsproducten op Instagram gezien of geprobeerd, of bij je favoriete drogist of webwinkel.

In samenwerking met
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

Koreaanse huidverzorging wint aan populariteit in Nederland: waarom?

Er zijn nog steeds veel mensen die zich afvragen waarom Koreaanse cosmetica zo populair is en of ze echt beter zijn dan westerse producten? Allereerst is het handig om te weten wat K-beauty precies is. Eenvoudig gezegd is K-Beauty een overkoepelende term voor de Koreaanse invloed op huidverzorging, schoonheidsbehandelingen, routines, levensstijl en producten die afkomstig zijn uit Zuid-Korea.

Hoe is deze invloed tot stand gekomen? 

Cultureel gezien gaan Koreanen anders om met hun huid en hebben ze ook andere verlangens. Vanuit de geschiedenis staan Koreaanse mensen erom ​​bekend om hun zeer zachte huid in het algemeen; echter, veel Koreaanse vrouwen verlangen naar een meer doorschijnende en porseleinachtige glazen huid. Daarnaast willen we in het westen juist graag in de zon zitten om een kleurtje te krijgen; in Korea het liefst zo min mogelijk. 

De Koreaanse cultuur (ook wel Hallyu) heeft de afgelopen jaren de wereld overspoeld - van K-pop, K-films, K-drama's tot K-mode. Denk aan de Netflix-serie "Squid Game" of de film "Parasite". Om die reden is ook de gezichtsverzorging in populariteit gestegen.

Wat maakt Koreaanse huidverzorging zo bijzonder?

Non-stop innovatie en geavanceerde technologie

Koreaanse cosmetische bedrijven proberen gelijke tred te houden met de ontwikkeling van innovatieve en geavanceerde formules om veeleisende klanten tevreden te stellen door te investeren in onderzoek en ontwikkeling. Ze hebben daardoor nog nooit eerder geziene producten gecreëerd zoals crèmes, sheet maskers & oogmaskers.

Met de snel toenemende vraag naar Koreaanse huidverzorging wereldwijd is de concurrentie tussen grote Koreaanse cosmeticabedrijven voor het meest innovatieve Koreaanse merk toegenomen. Daarom loopt Koreaanse schoonheidsverzorging altijd een stap voor op anderen.

Zachte formules voor alle huidtypes

Een andere bekende kracht van Koreaanse huidverzorging zijn de huidvriendelijke samenstellingen, geformuleerd met natuurlijke ingrediënten. Volgens het NCBI hebben studies aangetoond dat 56,8 procent van de Koreanen een gevoelige huid heeft, terwijl dit bij 44,6 procent van de Amerikanen en 38,4 procent van de Europeanen het geval is.

Om deze reden hebben merken zich gericht op het ontwikkelen van hypoallergene, anti-uitbraak en natuurlijk afgeleide formuleringen die veilig zijn voor alle huidtypes, inclusief de huid die vatbaar is voor acne, vette, droge en zelfs extreem gevoelige huid.

Alles draait om preventie

Koreanen richten zich meestal op preventie en het aanpakken van de oorzaak van huidproblemen in plaats van behandelen wanneer dat nodig is. Met andere woorden, ze nemen de tijd om voor hun huid te zorgen voordat er daadwerkelijk huidproblemen optreden. Dit is hoe ze meestal denken - waarom wachten tot acne of rimpels verschijnen als je de bron en hoofdoorzaak kunt aanpakken? Ja, we weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen. Van jongs af aan leren ze het belang van huidverzorging en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun huid gezond blijft. Dit omvat typische gezichtsverzorgingstechnieken zoals reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen tegen de zon. Het wordt voor hen vanzelfsprekend naarmate ze opgroeien. Het is niet ongewoon dat sommige mensen in hun jaren '20 beginnen met het gebruiken van oogcrème, in plaats van te wachten tot er rimpels verschijnen. Met deze 'focus-op-preventie'-filosofie begrijpen ze dat consistentie en geduld een essentiële rol spelen in de effectiviteit ervan. In hun huidverzorgingsroutine gebruiken ze producten consequent, in plaats van ze slechts eenmaal aan te brengen en directe resultaten te verwachten.

In tegenstelling tot de Westerse filosofie die meer gericht is op het snel oplossen van het probleem zodra het zich voordoet. Helaas is het eenmaal zo dat als een probleem zich voordoet, het moeilijker is om de schade te herstellen en de huid terug te brengen naar haar oorspronkelijke, gezonde staat.

Gebruik van unieke ingrediënten uit de natuur

Bijengifserum, slakkenslijmessence, groene thee toner, ginseng oogcrème - ja, dit zijn allemaal benodigdheden die hun oorsprong hebben in Korea. Zuid-Koreaanse bedrijven zijn voorlopers geweest in het creëren van de nieuwste innovatieve functionele cosmetica en cosmeceuticals. Ze combineren eigenschappen van cosmetica, farmaceutica, technologie en natuur. Veel Koreaanse cosmetica gebruiken veel zachtere formules uit de natuur dankzij hun traditioneel gebruik van kruideningrediënten die al generaties lang zijn doorgegeven. Deze worden vaak gebruikt als medicinale kruiden in de oosterse cultuur, maar zijn moeilijk te vinden in de westerse wereld. Typische ingrediënten die je in je favoriete producten vindt, zijn centella asiatica, berksap, propolis, zoethoutwortel, rijstwater, bijvoet en verschillende gefermenteerde ingrediënten.

Hoge kwaliteit en effectiviteit

Naast de hierboven genoemde redenen is Koreaanse huidverzorging wereldwijd invloedrijk vanwege de effectiviteit ervan. De producten zijn ontworpen om de huid van binnenuit te verbeteren - hydrateren, voeden, herstellen en aantrekkelijke kenmerken verbeteren voor langdurige resultaten. Koreaanse gezichts- en lichaams- (en haar)verzorging kunnen je helpen een gezonde, gelukkige huid te krijgen door zich te concentreren op het innerlijk in plaats van alleen het uiterlijk. Ze zijn geformuleerd om consequent te worden gebruikt om resultaten te produceren die maanden duren in plaats van dagen of uren.

Nog een interessant feit: Koreaanse mannen geven meer geld uit aan cosmetica dan mannen waar dan ook ter wereld, en de markt groeide met 44% tussen 2011 en 2017. Koreaanse schoonheid is niet specifiek voor vrouwen in hun jaren '20 en '30, maar voor iedereen, inclusief mannen van alle leeftijden.

Wat is de toekomst van Koreaanse huidverzorging?

Koreaanse schoonheidsproducten hebben al een significante impact gehad op de huidverzorgingsindustrie, en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Met voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling kunnen we nog meer innovatieve ingrediënten en formuleringen verwachten van Koreaanse schoonheidsmerken. Het is echter essentieel om te onthouden dat huidverzorging niet voor iedereen hetzelfde is, en wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander.

Samengevat, Koreaanse schoonheidsproducten zijn geen voorbijgaande trend - ze worden ondersteund door wetenschap en onderzoek. Hoewel sommige mythen over Koreaanse schoonheidsproducten mogelijk nog steeds voortbestaan, is het belangrijk te onthouden dat deze producten echte ingrediënten bevatten met bewezen voordelen. Door de wetenschap achter Koreaanse schoonheidsproducten te begrijpen en ze op te nemen in een consistente huidverzorgingsroutine, kun je een gezonde, stralende huid bereiken.

Vergelijkbare artikelen