De Thalys brengt je in enkele uren naar verschillende wereldsteden

Op zowel Amsterdam als Rotterdam Centraal stopt er een aantal keer per dag een razendsnelle rode trein: de Thalys. Waar de gele exemplaren je helaas niet buiten de Nederlandse grenzen brengen, gaat dat voor deze snelheidsduivels niet op. Binnen een aantal luttele uurtjes stap je zo uit in België of Frankrijk. Naast dat het een milieubewuste keuze is om met de trein te gaan, is het ook nog eens tijdsefficiënt; binnen een aantal luttele uurtjes sta je in een andere wereld, zonder de douane te passeren. Daarnaast wordt werken je wel heel gemakkelijk gemaakt met gratis wifi én een stopcontact bij iedere stoel. In dit artikel praten we je bij over de stations waar de Thalys richting Parijs stopt en niet geheel onbelangrijk, wat je daar zoal kunt doen. 

Eva Grandia

By 

Eva Grandia

Published 

May 19, 2023

De Thalys brengt je in enkele uren naar verschillende wereldsteden

Antwerpen – 1 uur en 30 minuten vanaf Amsterdam Centraal 

Antwerpen is een bruisende stad in België, bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige kunstscene. Met zijn indrukwekkende kathedraal, trendy modewinkels en heerlijke culinaire hoogstandjes, is Antwerpen een must-visit-bestemming voor cultuurliefhebbers, shopaholics en fijnproevers.

Tips: 
  • Het Museum Aan de Stroom (MAS): https://mas.be/
  • Maak een wandeling langs de Scheldekaaien 
  • Ontdek het veeltal aan winkels en conceptstores in de Modewijk 

Brussel – 1 uur en 53 minuten vanaf Amsterdam Centraal 

Brussel, de hoofdstad van België en tevens het politieke hart van Europa, is een stad vol historische pracht en moderne diversiteit. Met zijn iconische Grote Markt, imposante architectuur, zoals het Atomium, en de beroemde Belgische chocolade en bier, is Brussel een dynamische bestemming die cultuur, culinaire lekkernijen en Europese invloeden combineert.

Tips: 

Parijs – 3 uur en 23 minuten vanaf Amsterdam Centraa; 

Parijs, de romantische hoofdstad van Frankrijk, is wereldwijd bekend om zijn iconische bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren en de Notre-Dame. Met zijn prachtige architectuur, beroemde musea en levendige cultuur is Parijs een betoverende bestemming die kunst, geschiedenis en gastronomie combineert.

Tips: 
  • Bezoek de bruisende wijk Le Marais 
  • Verken lokale markten zoals Marché d'Aligre en Marché aux Puces de Saint-Ouen
  • Bemachtig lokale kazen, droge worsten en andere lokale lekkernijen op Rue des Abbesses in Montmartre  

Naast deze drie charmante steden, zijn er nog een hele hoop andere bestemmingen waar je met de Thalys heen kunt reizen. Neem bijvoorbeeld Keulen of Luik. Welke stad je besluit te bezoeken, reizen met de Thalys is altijd een betaalbare, efficiënte en milieubewuste keuze. 

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0