De beste apps voor een ochtendroutine in de nazomer

De herfst, die met de start van september in aantocht is, is een tijd van verandering. De dagen worden korter, de nachten langer, en het weer wordt kouder. Voor veel mensen kan dit een uitdaging zijn om in de ochtend op de been te komen. Een ochtendroutine kan daarbij helpen. Een ochtendroutine is een reeks activiteiten die je elke ochtend uitvoert. Deze activiteiten kunnen variëren van mediteren en stretching tot het lezen van de krant en ontbijten.

In samenwerking met
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

De beste apps voor een ochtendroutine in de nazomer

Er zijn veel verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een ochtendroutine. Denk hierbij aan gewoontes vasthouden, bewegen, of op tijd opstaan. Welke app je gebruikt ligt dus aan waar je doelen en prioriteiten liggen. Hier zijn enkele van de beste:

Alarmy

Alarmy is een app die je helpt om uit bed te komen. De app werkt door je een opdracht te geven, zoals een woord te typen of een som te maken. Pas als je deze opdracht hebt voltooid, gaat het alarm uit. Dit kan je helpen om uit bed te komen en je dag goed te beginnen.

Fabulous

Fabulous is een app die je helpt om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. De app biedt een reeks verschillende oefeningen, waaronder een ochtendroutine. De ochtendroutine van Fabulous is gericht op het verbeteren van je mentale en fysieke gezondheid.

Seven

Seven is een trainingsapp die je helpt om je doelen te bereiken. De app biedt een reeks verschillende oefeningen, waaronder een ochtendroutine. De ochtendroutine van Seven is gericht op het helpen van je om je doelen te bereiken, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Habitify

Habitify is een app die je helpt om nieuwe gewoontes aan te leren. De app biedt een reeks verschillende oefeningen, waaronder een ochtendroutine. De ochtendroutine van Habitify is gericht op het helpen van je om nieuwe gewoontes aan te leren, zoals mediteren of sporten.

Forest

Forest is een app die je helpt om gefocust te blijven. De app werkt door je een boom te laten groeien als je gefocust blijft. Als je je telefoon gebruikt, sterft de boom. Forest kan je helpen om gefocust te blijven op je ochtendroutine.

Loop Habit Tracker 

Dit is een app die is ontworpen om je te helpen bij het ontwikkelen en bijhouden van nieuwe gewoontes. De app is eenvoudig te gebruiken en biedt een aantal handige functies, zoals de mogelijkheid om je gewoontes te visualiseren in een grafiek, om herinneringen in te stellen, om aan te geven hoe lang je al aan een gewoonte vasthoudt en om je gewoontes te delen met anderen. Kortom, alles om jou gemotiveerd te houden! 

Er zijn natuurlijk ook algemene tips die handig zijn wanneer je je ochtendroutine een beetje gaat omgooien. Denk in ieder geval aan het volgende:

  1. Houd het simpel. Probeer niet te veel activiteiten in je ochtendroutine op te nemen. Begin met een paar basisactiviteiten en voeg later meer toe.
  2. Wees flexibel. Niet elke dag is hetzelfde. Wees bereid om je ochtendroutine aan te passen aan je behoeften.
  3. Maak het leuk. Als je je ochtendroutine leuk vindt, is het gemakkelijker om eraan vast te houden. Kies activiteiten die je leuk vindt en die je helpen om je dag goed te beginnen.
  4. Misschien een open deur, maar ga eerder naar bed. Dit geeft je meer tijd om te slapen en uitgerust wakker te worden. Daarnaast moet je lichaam wennen aan het nieuwe seizoen, bijvoorbeeld door veranderingen in het weer. Sluit je ogen en visualiseer je dag. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven en je doelen voor de dag te bereiken.
  5. Begin de dag met ontspanning. Lees een boek, luister naar muziek of mediteer. Dit helpt je om te rusten, stil te staan en je dag goed te beginnen.
  6. Eet een gezond ontbijt. Dit geeft je de energie die je nodig hebt om de dag door te komen. Denk hierbij aan Griekse yoghurt met herfst fruit, zoals pruimen, of een warm en voedzaam ontbijt zoals havermoutpap. 

Vergelijkbare artikelen