Bloei op en verbind tijdens een lentewandeling

Wandelen aan het begin van deze lente is een prachtige manier om van de natuur te genieten en jezelf weer helemaal op te laden na de lange, donkere wintermaanden. De lente brengt nieuwe bloemen en bomen tot leven, en het warmere weer en de langere dagen maken het perfect om de buitenlucht op te zoeken en een wandeling te maken.

Lara Scipio

By 

Lara Scipio

Published 

Mar 30, 2023

Bloei op en verbind tijdens een lentewandeling

Wandelen aan het begin van deze lente is een prachtige manier om van de natuur te genieten en jezelf weer helemaal op te laden na de lange, donkere wintermaanden. De lente brengt nieuwe bloemen en bomen tot leven, en het warmere weer en de langere dagen maken het perfect om de buitenlucht op te zoeken en een wandeling te maken. Of je nu door het bos wandelt, over de heide struint of langs de kust loopt, wandelen biedt een geweldige manier om te ontspannen, te bewegen en te genieten van al het moois dat de lente te bieden heeft. In deze tijd van het jaar kun je genieten van de frisse lucht, het zonnetje op je gezicht voelen en de vogels horen fluiten. Eindelijk kan dat weer! Het  is dan ook niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geestelijke gezondheid en welzijn. Het is de perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en even tot rust te komen in de natuur. Naast het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid, kan wandelen in de lente ook helpen om je slaap te verbeteren en je energieniveau gedurende de dag te verhogen. Reden genoeg om de deur uit te gaan dus!

Inspiratie nodig voor het wandelen? Onze redactie heeft 5 routes geselecteerd die wellicht leuk zijn om uit te proberen. 

  1. Rondje bloemendaal en sterrenwacht Copernicus 

Elke eerste zaterdag van de maand kun je van 13.00 uur tot 16.00 uur langskomen bij sterrenwacht Copernicus. Bij helder weer kun je dan kijken naar de dichtstbijzijnde ster: onze zon. Met hun zonnetelescopen kunt u op een veilige manier zonnevlekken en protuberansen (uitbarstingen) op de zon bekijken. Combineer dit bezoekje met een wandeling door de duinen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

  1. Klompenpad Oldenaller

Ben je in Gelderland en dol op de heide? Dan is deze wandeling (via natuurmonumenten) misschien wat voor jou! In deze wandeling van 8 kilometer kom je langs verschillende prachtplekken. Kasteel, bos, boerenland, houtwallen, wilde bloemen en beken wisselen elkaar af. Ervaar de rust van een eeuwenoud landgoed. De afwisseling van cultuur en natuur bepaalt hier de sfeer.

  1. Betuwepad

Een andere wandeling in Gelderland, maar dan langs de bloeiende boomgaarden. Het Betuwepad voert je langs slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Nergens in ons land wordt er zoveel fruit geproduceerd als in de Betuwe; zowel oude, traditionele rassen als nieuwe soorten. Begin bijvoorbeeld met deze flinke wandeling. 

  1. Lauwersmeer

Nu door naar Friesland, bij het Lauwersmeer zit je in de wildernis tussen Friesland en Groningen.Het is de favoriete plek voor vogelliefhebbers en er is zelfs een speciale vogelroute. Spot ook grazende schotse hooglanders en geniet van de natuur die weer tot leven komt. 

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0