Zoek niet verder: het perfecte pensioen-cadeau!

Het is zover: de persoon waarvan je houdt gaat met pensioen en het is tijd om hem of haar te verrassen met een speciaal cadeau om deze nieuwe fase in het leven te vieren. Zoek niet langer, want in dit artikel delen we alle leuke ideeën en tips om het perfecte cadeau te vinden om het einde van het werkende leven te vieren.

Lenny Schouten

By 

Lenny Schouten

Published 

Apr 3, 2023

Zoek niet verder: het perfecte pensioen-cadeau!

Het is zover: de persoon waarvan je houdt gaat met pensioen en het is tijd om hem of haar te verrassen met een speciaal cadeau om deze nieuwe fase in het leven te vieren. Of het nu gaat om een familielid, vriend, collega of partner, het vinden van het perfecte cadeau kan een uitdaging zijn. Na jaren van hard werken en toewijding, verdient de persoon die met pensioen gaat iets speciaals om deze mijlpaal te markeren. Zoek niet langer, want in dit artikel delen we alle leuke ideeën en tips om het perfecte cadeau te vinden om het einde van het werkende leven te vieren. En yes, stiekem is dit ook wel een beetje promotie voor alle leuke dingen die we bij Proudies aanbieden. 

  1. Een wijncursus

Proosten op je pensioen! Met z’n tweetjes of voor een groepje vrienden een leuke wijnavond organiseren? Dat is toch een origineel en heerlijk cadeau?

Je leert hoe klimaat en geografie van invloed zijn op de smaak en kwaliteit van wijn, en hoe deze factoren bijdragen aan de unieke kenmerken van elke wijn. Ook zul je ontdekken hoe spijs en wijn elkaar beïnvloeden, en hoe je de perfecte wijn kunt kiezen om je maaltijd aan te vullen. Of de pensionado nu een beginnende wijnliefhebber is of al wat meer ervaring heeft, deze cursus biedt een leuke en informatieve manier om je kennis van wijn te vergroten. 

En een extra tip: met Proudies krijg je korting op een wijnpakket met 8 verschillende wijnen die we gaan behandelen in de cursus! Klik hier voor de wijncursus.

  1. Een wijn weekend: heerlijk genieten in Zuid-Limburg 

Wil je naast de cursus nog iets extra speciaals cadeau doen? Een wijnweekend in Zuid-Limburg kan een fantastisch cadeau zijn voor iemand die met pensioen gaat en van lekker eten en drinken houdt. Dit gebied staat bekend om zijn glooiende heuvels en prachtige wijngaarden, waar je kunt genieten van de beste wijnen en culinaire hoogstandjes. Er zijn verschillende bedrijven die wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden organiseren, waarbij je alles leert over de verschillende druivensoorten en het wijnproductieproces. Na een dag vol wijnproeverijen kun je ontspannen in een gezellige Bed & Breakfast of een luxe hotel en genieten van de rust en stilte van het Limburgse platteland. Wel verdiend, toch? 

Voor Proudies tips over de leukste wijnboeren, lees je dit artikel.

  1. Een cursus filosofie. 

Een cursus filosofie kan een prachtig cadeau zijn voor iemand die met pensioen gaat en zichzelf wil blijven uitdagen en ontwikkelen. Het mooie van Proudies' online cursus filosofie is dat de deelnemer op zijn/haar eigen tempo kan studeren en toegang heeft tot hoogwaardige lesmaterialen en video's over de meest beroemde filosofen. De cursus is ontworpen om de deelnemer te laten nadenken over grote filosofische vragen en ideeën, en zal hem/haar helpen om dieper in te gaan op onderwerpen zoals ethiek, politieke filosofie en de relatie tussen mens en samenleving. En als je met pensioen gaat wil je toch even geen verplichtingen hebben, dus dan is deze cursus die je geheel in je eigen tijd en op je eigen tempo kan doen, perfect! Klik hier voor de cursus Filosofie.

  1. Een museumjaarkaart

Wist je dat de Museumkaart geldig is in meer dan 450 musea in Nederland? Met de Museumkaart kan de persoon die met pensioen gaat, toegang krijgen tot een breed scala aan musea, variërend van kunst- en geschiedenis musea tot wetenschaps- en technologie musea. Of ze nu geïnteresseerd zijn in oude beschavingen, hedendaagse kunst of andere soorten van wetenschap, er is voor elk wat wils. Het is een prachtig cadeau voor iemand die met pensioen gaat en zijn/haar passie voor cultuur en geschiedenis wil voortzetten.

Extra tip: Musea zijn nog leuker als je meer weet over het onderwerp, volg daarom ook de website van Proudies met leuke artikelen over kunst en musea, en een live lezingen (die terug zijn te luisteren) over bijvoorbeeld “50 jaar Van Gogh”, “Vermeer” of een lezing over de Zilvervloot. Hier vindt je de lezingen van Proudies.

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0