Weekendje weg: Champagne!

Iets te vieren? Of gewoon zin in een leuk weekend weg? Champagne it is! Een weekend vol bubbels, geschiedenis en hippe wijnhuizen. Ken jij deze streek al die op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland ligt? De Proudies redactie geeft je alle insider tips voor een bruisend weekend!

In samenwerking met

Weekendje weg: Champagne!
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Jun 14, 2024

Reims: een stukje geschiedenis 

Als je vanuit Nederland naar de Champagne regio in Frankrijk gaat, kom je als eerste Reims tegen. Deze in het noordoosten gelegen stad van Frankrijk, is een stad doordrenkt van geschiedenis, bekend om zijn prachtige gotische kathedraal en als de traditionele kroningsplaats van de Franse koningen. De glas in lood ramen en de prachtige façade van deze kathedraal maken het een must-see voor geschiedenisliefhebbers. Na dit bezoek is het natuurlijk tijd voor een glaasje bubbels. Na het bewonderen van dit meesterwerk bovengronds, is het tijd om ondergronds te gaan! Reims heeft namelijk meer dan 250 kilometer aan tunnels waar Champagne wordt bewaard tot het klaar is of verkocht wordt. 

Zoals je bij Champagne misschien verwacht, heeft het een feestelijk karakter, soms zelfs een tikje over de top. Dat geldt ook voor veel van deze wijnhuizen en hun tunnels, waar de pracht en praal schitteren in alle kleuren. Kies voor een bezoek aan een van de vele champagnehuizen zoals Ruinart, Pommery, Veuve Clicquot, Lanson of Taittinger. 

Epernay 

Épernay, wordt ook vaak gezien als dé stad in de Champagne regio en is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest prestigieuze Champagnehuizen. 

Op de Avenue de Champagne, een statige boulevard vind je de beroemde Champagne-producenten zoals Moët & Chandon, Perrier-Jouët en Pol Roger. Deze majestueuze huizen bieden een glimp van de rijke geschiedenis van de regio, en de mogelijkheid om hun kelders te verkennen, waar miljoenen flessen Champagne bewaard worden.. 

Hautervillers

Ben je niet zo van de fancy “Beverly Hills” achtige taferelen, dan is dit schattige dorpje boven op een van de champagne heuvels misschien een beter alternatief voor je. In dit rustige, maar charmante dorpje raden we je aan om een glaasje Champagne te proberen op het terras van B&B La Chevalée. 

Troyes

En dan tot slot, wel een beetje op het zuidelijke randje van (net niet?) Champagnestreek ligt Troyes, de historische hoofdstad van de Champagne regio. De stad, gelegen aan de Seine, is vol verrassingen en straten met gekleurde vakwerkhuizen. Volgens velen is het centrale plein van de stad in de vorm van een champagnekurk en wordt de stad daardoor ook vaak de Bouchon de Champagne genoemd. Een echte aanrader als je in de Champagne regio bent. 

En dan rest ons alleen nog te zeggen: Cheers (en geniet met mate als je met de auto gaat!). 

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen