Weekendje weg: 7x museumhoppen in Londen

Bij Proudies houden we van duurzame weekendjes weg. Wist je dat de rechtstreekse Eurostar rijdt van Londen naar Rotterdam en Amsterdam? Of dat je met de bus naar Londen kan vanuit verschillende steden in Nederland? Allemaal duurzame opties om een lekker weekend te gaan museumhoppen in Londen. Als je nu al boekt voor het najaar, heb je nog goede kans op redelijke ticket- en hotelprijzen. En alvast een leuk weetje: de eerste vijf museumtips in deze lijst van fantastische musea zijn gratis te bezoeken! 

In samenwerking met

Weekendje weg: 7x museumhoppen in Londen
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Jul 4, 2024

National Gallery of London

De National Gallery of London viert dit jaar haar 200e verjaardag! Van Leonardo da Vinci tot onze eigen Vincent van Gogh, in dit museum vind je de grootste meesters van de schilderkunst. Naast haar eigen verjaardag viert het museum ook 200 jaar Vincent van Gogh, en organiseert van 14 september tot 19 januari een speciale expositie: “Van Gogh: Poets and Lovers”.

British museum

Ontdek twee miljoen jaar aan menselijke geschiedenis en cultuur op deze indrukwekkende plek. Dit museum in Londen neemt je mee op wereldreis door het Oude Egypte en de klassieke wereld van de Grieken en Romeinen, maar ook naar Mesopotamië en inheemse culturen. Nog tot 2025 hebben ze een speciale tentoonstelling: '“Michelangelo: The Last Decades”. Deze tentoonstelling kijkt naar de laatste 30 jaar van Michelangelo's opmerkelijke leven, toen zijn terugkeer naar Rome - opgeroepen door paus Clemens VII om een fresco van het Laatste Oordeel in de Sixtijnse Kapel te schilderen - hem nieuwe opdrachten bracht en hem herenigde met enkele van zijn dierbaarste vrienden. Een echte aanrader.

Tate Britain

Geïnteresseerd in de werken van de beste schilders en schilderijen die Groot-Brittannië rijk is? Dan is een bezoek aan dit museum iets voor jou. Je vindt hier zowel historische als moderne Britse kunst. En dit museum bezit de grootste collectie van schilderijen van kunstenaar JMW Turner. Gratis entrée!

Tate Modern

Van Tate Britain gaan we naar Tate Modern, oftewel van Britse kunst naar hedendaagse kunst van over de hele wereld. Denk hierbij aan grote kunstenaars zoals Pablo Picasso, Yayoi Kusama en Henri Matisse. Ook hier is de entrée weer gratis!

Victoria And Albert Museum

Bij de Proudies redactie zijn wij grote fans van Sir Elton John. Om deze reden, en veel redenen meer, mag dit museum niet aan je lijstje ontbreken. Nog tot 5 januari heeft dit museum een speciale collectie: “Fragile Beauty: Photographs from the Sir Elton John and David Furnish Collection.” 

The Horniman Museum and Gardens

Na de tips voor deze vijf eerder genoemde beroemde musea, willen we de lijst afsluiten met deze minder bekende topper. Tevens is dit museum een fijne optie voor een mooie zonnige dag met prachtige tuinen en vlinder- en groenhuizen. Het museum heeft een  indrukwekkende collectie van culturele artefacten van over de hele wereld, antropologische objecten, muziekinstrumenten en natuurhistorische tentoonstellingen. Oh, en hadden we al gezegd dat het gelegen is op Forest Hill? Dus ook nog eens genieten van mooie uitzichten op een zonnige dag. 

Royal Academy of Arts

De laatste tip is eigenlijk geen museum, maar een academie. Toch kun je op deze plek vaak indrukwekkende tentoonstellingen vinden. Zo heeft het museum nog tot 13 oktober “In the Eye of the Storm,” een expositie over modernisme in Oekraïne van 1900–1930s.

Bij de redactie van Proudies zijn we altijd nieuwsgierig naar jouw tips. Heb jij een leuke tip voor Londen of een weekendje weg? Of wil je misschien meer leren over een bepaalde bestemming? Laat het ons weten redactie@proudies.nl 

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen