Top 9 voorstellingen in september

De maand september brengt een veelzijdig en boeiend cultureel aanbod naar Nederland, met een reeks opmerkelijke tentoonstellingen en voorstellingen die je zintuigen zullen prikkelen en je geest zullen verruimen. Hier is een overzicht van de top 10 evenementen die je niet mag missen:

In samenwerking met
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

Top 9 voorstellingen in september

bron afbeelding: Stedelijk Museum

1. "MODERN: VAN GOGH, RIETVELD, LÉGER EN ANDEREN" - Tentoonstelling

Duik in de wereld van moderne kunst bij het Stedelijk Museum, waar de tentoonstelling "MODERN" plaatsvindt. Verken meer dan 300 werken van 200 kunstenaars en ontwerpers uit 20 verschillende stromingen. Deze tentoonstelling werpt een frisse blik op zowel gevierde namen als Vincent van Gogh, Gerrit Rietveld en Fernand Léger, als ook op minder bekende, maar even invloedrijke makers zoals Suzanne Valadon en Germaine Krull. Ontdek hoe deze visionaire kunstenaars hun tijd vooruit waren en de kunstwereld hebben beïnvloed.

Datum:18 mei t/m 24 september 2023
Locatie: Stedelijk Museum, Amstedam

2. "Asteroid City" - Film

Asteroid City

Ervaar het kenmerkende visuele spektakel van regisseur Wes Anderson in zijn nieuwste film, "Asteroid City." Deze film neemt je mee op een betoverende reis naar een kleurrijk en levendig woestijnstadje uit 1955, dat zich bevindt nabij een indrukwekkende krater. De film barst van visueel plezier, met pastelkleuren en onmiskenbaar symmetrische shots die typerend zijn voor Anderson's stijl.

3. "In Search of Humanity" - Tentoonstelling

Betreed de wereld van kunstenaar en activist Ai Weiwei in de tentoonstelling "In Search of Humanity." Ontdek zijn leven en zijn impact op de wereld, van zijn jeugd in ballingschap tot zijn confrontaties met autoritaire machten. De kunstwerken in deze tentoonstelling weerspiegelen zijn voortdurende zoektocht naar een rechtvaardigere wereld.

Datum: Vanaf 30 september
Locatie: Kunsthal, Rotterdam

4. "HET FUTURISME & EUROPA" - Tentoonstelling

Ontdek de revolutie van het futurisme en zijn invloed op Europa in de tentoonstelling "HET FUTURISME & EUROPA." Deze tentoonstelling onderzoekt hoe futuristen ruim honderd jaar geleden Europa veroverden en interactie aangingen met andere avant-garde kunstenaars en bewegingen zoals De Stijl en Bauhaus. Ervaar de fusie van kunst en leven door schilderijen, sculpturen, meubels en nog veel meer.

Datum: 29 april t/m 3 september 2023
Locatie: Kröller Müller, Otterlo

5. "Jimmy Carr: Terribly Funny" - Stand-up Comedy

Lach tot je erbij neervalt tijdens de stand-up comedyshow van Jimmy Carr. Bereid je voor op een avond vol scherpe humor en hilarische oneliners. Laat je meeslepen door de ongefilterde en briljante komische stijl van Carr.

Datum: 21 september
Locatie: Ahoy Rotterdam, Rotterdam

6. "Pablo Picasso – Max Beckmann: Mens, Mythe, Wereld" - Tentoonstelling

Marta Herford Museum

Betreed de wereld van twee modernistische grootheden in de tentoonstelling "Pablo Picasso – Max Beckmann: Mens, Mythe, Wereld." Deze tentoonstelling in het Von der Heydt-Museum in Wuppertal onderzoekt de unieke benaderingen van Picasso en Beckmann in de representatieve schilderkunst en de invloeden die ze op elkaar hadden.

Datum: 17 september 2023 t/m 7 januari 2024
Locatie: Von der Heydt-Museum, Wuppertal

7. "Bellini’s doorbraak: Il pirata" - Concert

Laat je betoveren door de muziek van Bellini tijdens het concert "Bellini’s doorbraak: Il pirata." Geniet van de indrukwekkende uitvoeringen, met de Roemeense sopraan Moșuc in de hoofdrol van deze veeleisende opera.

Datum: 9 september
[Tickets en informatie](link naar de tickets en informatiepagina)
Locatie: Concertgebouw Amsterdam, Amsterdam

8. "Blik op Haarlem" - Tentoonstelling

Ontdek de schoonheid van Haarlem door de eeuwen heen in de tentoonstelling "Blik op Haarlem." Het Frans Hals Museum brengt de stad tot leven met zeldzame stadsgezichten uit de 17e eeuw, vastgelegd door meesters zoals Jacob van Ruisdael en Jan van Goyen.

Datum: 22 september 2023 t/m 7 januari 2024

Locatie: Frans Hals Museum, Haarlem

9. "2011 - 1848" - Tentoonstelling

Ontdek de rijke geschiedenis en sociale onrust in de tentoonstelling "2011 - 1848" door kunstenaar Stan Douglas. Deze installaties en videowerken nemen je mee op een reis door de tijd, waarbij historische gebeurtenissen worden verbonden met de hedendaagse wereld.

Datum: 16 september 2023 t/m 28 januari 2024
Locatie: De Pont, Tilburg

De maand september biedt een schat aan culturele ervaringen, variërend van moderne kunst en film tot historische tentoonstellingen en indrukwekkende concerten. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van artistieke vernieuwingen, het genieten van entertainment met een lach, of het ontdekken van de impact van kunst op de samenleving, deze evenementen beloven een boeiende en inspirerende ervaring voor alle liefhebbers van kunst en cultuur. Bereid je voor om ondergedompeld te worden in een wereld vol creativiteit, verbeelding en cultureel wonder.

Vergelijkbare artikelen