Perry’s persoonlijke ochtendroutine

Ochtendroutines zijn per persoon verschillend, maar die van anderen kunnen je ook inspireren. In dit interview deelt Proudies-lid Perry zijn persoonlijke ochtendroutine en deelt hij zijn waardevolle inzichten en tips voor het starten van een fijne, productieve ochtend. Benieuwd naar zijn geheimen voor een succesvolle start van de dag? Lees dan snel verder. 

Lara Scipio

By 

Lara Scipio

Published 

Apr 20, 2023

Perry’s persoonlijke ochtendroutine

In dit interview deelt Proudies-lid Perry zijn persoonlijke ochtendroutine en deelt hij zijn waardevolle inzichten en tips voor het starten van een fijne, productieve ochtend. Benieuwd naar zijn geheimen voor een succesvolle start van de dag? Lees dan snel verder. 

Hoi Perry! Hoe zien de eerste 5 minuten van je dag eruit? 

Het eerste wat ik doe als ik wakker word is luisteren of mijn koffieapparaat al opgewarmd is. Ik heb een timer om 06:00 staan en dan heeft hij 20 minuten nodig voor de boiler en de pomp, daarna kan ik koffie zetten. Dat is ook echt het eerste wat ik doe ‘s ochtends, daar geniet ik echt van en begin ik mijn dag goed mee. 

Ben jij een ochtendmens? Is dat veranderd door je leven heen? 

Ik ben door de jaren heen meer een ochtendmens geworden. Dat komt denk ik doordat het ochtendmens zijn past bij een gezonde levensstijl. Ik leef gezond, drink niet en ga vroeg naar bed. Daardoor kom ik in mijn natuurlijke ritme. Ik slaap ook minder dan vroeger, zo’n 6 à 7 uur, waardoor ik nu ook vroeger wakker wordt dan eerder in mijn leven. 

Ben je blij met je ochtendroutine? Of zou je graag wat willen veranderen? 

Ik zou graag wat sneller in actie willen komen, maar ik heb soms wat opstarttijd nodig ‘s ochtends. Ik kan in grote lijnen zelf bepalen hoe lang mijn routine duurt, want ik hoef niet op een bepaalde tijd ergens te zijn. Ik ben wel flexibel, dus als ik ergens vroeg moet zijn dan zorg ik dat ik op tijd klaar ben. 

Welke 3 dingen doe jij sowieso op de vroege ochtend?

Koffie drinken in bed, de krant lezen (eerst de NY Times, dan de Volkskrant, dan het Parool) en daarna mijn bed heel strak opmaken. 

Wat is je eerste maaltijd van de dag? 

Vaak is de lunch mijn eerste maaltijd van de dag. Ik eet dan een goede maaltijd, denk aan een zelfgemaakt broodje, of een omelet. Ik hou van eten en van koken, dus ik maak er graag een feestje van. 

Ontbijt je ook weleens?
Jazeker, maar ik hou dan wel van een licht ontbijt. Ik eet graag Griekse yoghurt, met besjes en granola. Ik hou ervan als er niet te veel suiker aan is toegevoegd en er flink wat noten in zitten, zodat ik voldoende eiwitten binnenkrijg. Mijn favoriet op het moment is de Crunchy Nuts van Oot Granola

- Perry noemt de Crunchy Nuts van Oot Granola (zie afbeelding). Deze klassieke granola bevat hazelnoten, cashewnoten, pecanoten, pompoen- en zonnebloempitten. Ook is er een vleugje kaneel en vanille aan toegevoegd. De granola bevat 55% minder suikers dan de gezondste supermarktgranola. -

Wist je dat Oot Granola ook een Koffie Keto variant heeft? Dat lijkt me wel wat voor jou.

Dit klinkt absoluut als een variant die ik graag zou willen proberen! Ik lees dat het recept geen haver bevat, maar wel rijk is aan geroosterde noten, zaden, pitten, kokosvlokken en amandelpasta. Als iemand die van koffie houdt, lijkt het me dat dit zeker in de smaak zal vallen. Klinkt dus veelbelovend.

Terugkomend op jouw ochtendroutine, op welke manier heeft het ouder worden daar invloed op gehad?

Mijn eigen routine is in de loop der jaren wel veranderd. Tegenwoordig doe ik soms aan intermittent fasting, omdat ik het gevoel heb dat vasten mijn lichaam goed doet. Bovendien vind ik het prettig om al het een en ander te hebben gedaan voordat ik ontbijt, wat me uiteindelijk meer focus en energie geeft om de dag te beginnen.

Wat is jouw geheim voor een fijne, productieve start van de dag?

Voor mij werkt sporten, met name hardlopen, ontzettend goed. Het maakt eigenlijk niet uit hoe lang of zwaar mijn training is, want het lopen zelf zorgt er al voor dat ik in de juiste mindset kom. Het voelt alsof ik mijn eerste doel van de dag al heb bereikt, en dat geeft me een geweldig gevoel.

Granola is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als ontbijt of snack. In de supermarkt is het aanbod enorm, maar vaak bevatten deze granola's veel suiker en vet. OOT Granola biedt hier een alternatief voor door heerlijke en suikerarme granola's te maken. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten, die allemaal bestaan uit een combinatie van geroosterde granen (zoals havermout, boekweit of quinoa), noten, zaden en kruiden, gezoet met ahornsiroop of kokosbloesemsiroop. Sommige varianten bevatten helemaal geen (natuurlijke) suikers, zoals de Chia Spice. Een gezond, voedzaam en smakelijk ontbijt zorgt voor een goede start van de dag.

Ontdek nu de overheerlijke smaak van Oot Granola en geniet van een onweerstaanbare aanbieding! Bestel vandaag nog via deze link en ontvang de eerste 4 weken voor slechts 15 euro.

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0