Ontdek dit weekend hedendaagse kunst op de KunstRAI!

Morgen opent de KunstRAI, een kunstbeurs vol hedendaagse kunst die jaarlijks plaatsvindt in de Amsterdamse RAI. De beurs is gedurende het hele paasweekend te bezoeken, tot en met maandag 1 april. Natuurlijk kun je kunst kopen op de beurs, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom om alleen te komen kijken! Bovendien is er op de beurs volop gelegenheid om te genieten van een gezellig hapje en drankje, terwijl er ook tal van activiteiten en kunstwerken zijn om te ontdekken! 

In samenwerking met

Ontdek dit weekend hedendaagse kunst op de KunstRAI!
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Mar 25, 2024

Beeldenplein

Direct bij binnenkomst stuit je op de kunstwerken van de deelnemers van het Beeldenplein. De indrukwekkende Parkhal van de RAI Amsterdam, met haar bijna 12 meter hoge plafond, biedt de ideale setting voor kunstenaars om grote installaties te presenteren. Vanwege hun enorme omvang zijn deze sculpturen en installaties zelden te zien in galerieruimtes of ateliers. Dit is dus dé kans om deze werken te bewonderen!

Backstage Academy

Op de beurs zijn talloze stands te bezoeken waar elke galerie zijn kunstenaars presenteert. Naast galeriestands is er ook een sectie van de beurs die pas afgestudeerde kunstenaars toont: de “Backstage Academy”. Hier krijgen door een jury geselecteerde alumni van de ArtEZ Academie in Arnhem de kans om hun werk te tonen. Deze gevarieerde tentoonstelling belicht het artistieke talent van opkomende kunstenaars en omvat een scala aan installaties, sculpturen en videokunst die zeker de aandacht zullen trekken.

Focus Denemarken

Elk jaar nodigt KunstRAI galerieën uit een specifieke stad, regio of land uit om hun werk te presenteren op de beurs. Dit jaar staat de beurs in het teken van Denemarken en zijn er ook vijf Deense galerieën aanwezig op een speciaal gedeelte van de beurs genaamd “Focus Denemarken”. Deense galerieën zijn over het algemeen nog niet zo bekend in Nederland en dit jaar probeert de KunstRAI daar verandering in te brengen.

Benieuwd naar de beurs en al haar stands, galerieën en kunstenaars? Hieronder vind je de openingstijden en via de website kun je tickets boeken.

Extra tip: Op vrijdag 29 maart kun je van 18:00 tot en met 21:00 uur de eerste editie van The Artist Night bezoeken! Hier kun je de kunstenaars en galeriehouders persoonlijk ontmoeten en met hen praten over de tentoongestelde kunst. Onder het genot van een hapje en drankje kun je alle stands bezoeken.

Openingstijden

Woensdag 27 maart: 16:00 – 21:00 uur (besloten)

Donderdag 28 maart: 11:00 – 18:00 uur

Vrijdag 29 maart: 12:00 – 21:00 uur

Zaterdag 30 maart: 11:00 – 18:00 uur

Zondag 31 maart: 11:00 – 18:00 uur

Maandag 1 april: 11:00 – 18:00 uur

Locatie

RAI Amsterdam Hal 8 (Parkhal)

Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam

Klik hier voor de website. 

Home - KunstRAI

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen