Ontdek de Miracle Morning: start je dag vol energie en positiviteit

De ochtendroutine staat bekend als een krachtige manier om de dag met energie en positiviteit te beginnen. Een populaire methode die hierbij helpt, is de Miracle Morning. Oorspronkelijk ontwikkeld door Hal Elrod, heeft deze methode mensen over de hele wereld geholpen om hun leven te transformeren. En raad eens? Het is niet alleen voor jongere generaties. Vandaag willen we specifiek de focus leggen op hoe 60+ers kunnen profiteren van de Miracle Morning. Dus, verlang je naar een dagelijkse routine die je leven verrijkt en je gouden jaren vervult met grenzeloze energie en vreugde? Dan nodigen we je graag uit om verder te lezen.

In samenwerking met
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

Ontdek de Miracle Morning: start je dag vol energie en positiviteit

Stap 1: Vroeg opstaan

Een van de belangrijkste aspecten van de Miracle Morning is het vroeg opstaan. Het wordt aanbevolen om 30 tot 60 minuten eerder op te staan dan je normale tijd, zodat je voldoende tijd hebt om elke stap van de Miracle Morning te doorlopen. Als je bijvoorbeeld normaal gesproken om 7:00 uur opstaat, kun je overwegen om tussen 6:00 en 6:30 uur op te staan om voldoende tijd te hebben voor de Miracle Morning-routine.

Stap 2: SAVERS-methode

De Miracle Morning is gebaseerd op de SAVERS-methode, een acroniem dat staat voor Silence, Affirmations, Visualization, Exercise, Reading en Scribing. Laten we deze stappen verkennen en ontdekken hoe 60+ers ervan kunnen profiteren:

Silence: Neem 5-10 minuten de tijd voor meditatie en ademhalingsoefeningen. Zoek een rustige plek waar je comfortabel kunt zitten of liggen. Sluit je ogen, concentreer je op je ademhaling en laat je gedachten tot rust komen. Dit kan helpen om stress te verminderen, helder denken te bevorderen en de concentratie te verbeteren.

Affirmations: Besteed 5 minuten aan het herhalen van positieve bevestigingen. Sta voor de spiegel en spreek krachtige zinnen uit, zoals "Ik ben gezond en vitaal" of "Ik omarm elke nieuwe dag met enthousiasme". Bevestigingen kunnen zelfvertrouwen vergroten en een positieve kijk op het leven bevorderen.

Visualization: Neem 5-10 minuten om je doelen en dromen te visualiseren. Sluit je ogen en stel je levendig voor hoe je ideale dag eruitziet. Zie jezelf vol energie en enthousiasme de activiteiten uitvoeren die je gelukkig maken. Visualisatie helpt bij het creëren van een heldere richting en motiveert om actie te ondernemen. Voor 60+ers kan visualisatie ook helpen bij het identificeren van nieuwe passies en doelen voor deze levensfase. Denk bijvoorbeeld aan het visualiseren van een gezonde en actieve levensstijl, het reizen naar nieuwe bestemmingen of het genieten van quality time met dierbaren.

Exercise: reserveer 10-20 minuten voor lichte lichaamsbeweging, zoals stretching, yoga of een rustige wandeling. Doe enkele rekoefeningen om je spieren los te maken en je flexibiliteit te vergroten. Je kunt ook rustige yoga houdingen aannemen om je lichaam te versterken en je balans te verbeteren. Als je van de buitenlucht houdt, maak dan een ontspannen wandeling in de buurt of in de natuur. Deze lichaamsbeweging stimuleert je bloedcirculatie, verhoogt je energieniveau en draagt bij aan je algehele welzijn.

Reading: Plan 10-15 minuten in om te lezen en jezelf te voeden met inspirerende ideeën. Kies boeken die je interesseren en waar je van kunt leren. Dit kunnen zelfhulpboeken zijn die je helpen bij persoonlijke groei, biografieën van inspirerende mensen, fictie om je verbeelding te prikkelen of alles wat je nieuwsgierigheid prikkelt. Lezen is een geweldige manier om je geest te stimuleren, nieuwe kennis op te doen en te genieten van ontspanning. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een inspirerend zelfhulpboek dat je motiveert om je passies na te jagen of een boek over gezond ouder worden.

Scribing: Besteed 5-10 minuten aan het opschrijven van je gedachten, doelen of dankbaarheid. Pak een dagboek of notitieboek en schrijf vrijuit over wat er in je opkomt. Je kunt je doelen voor de dag opschrijven, reflecteren op de vorige dag, dankbaarheid uiten voor de mooie momenten in je leven of je gedachten en gevoelens verkennen. Schrijven helpt bij het verwerken van emoties, het ordenen van gedachten en het bevorderen van zelfreflectie. Voor 60+ers kan schrijven een waardevol middel zijn om levenservaringen vast te leggen en wijsheid door te geven aan toekomstige generaties.

Creëer jouw ochtendroutine: waar wacht je nog op?

Sta morgenochtend een uur vroeger op, implementeer de Miracle Morning-routine en ontdek zelf de transformatieve kracht ervan. Je verdient het om elke dag te leven met vitaliteit en vreugde, ongeacht je leeftijd. Geniet van je ochtenden en maak van elke dag een geweldige dag. Hier is een voorbeeld schema dat je kunt volgen:

6:00 uur: Sta op en neem een paar momenten voor jezelf om wakker te worden.

6:05 uur: Stilte - Mediteer en doe ademhalingsoefeningen gedurende 5-10 minuten.

6:15 uur: Bevestigingen - Sta voor de spiegel en herhaal positieve bevestigingen voor 5 minuten.

6:20 uur: Visualisatie - Sluit je ogen en visualiseer je ideale dag en toekomstige doelen voor 5-10 minuten.

6:30 uur: Lichaamsbeweging - Voer enkele rekoefeningen, yoga of een rustige wandeling uit gedurende 10-20 minuten.

6:50 uur: Lezen - Neem 10-15 minuten de tijd om een inspirerend boek te lezen.

7:05 uur: Schrijven - Pak je dagboek of notitieboek en schrijf je gedachten, doelen of dankbaarheid op voor 5-10 minuten.

Door de ochtendroutine vroeg in de ochtend te volgen, geef je jezelf de mogelijkheid om bewust te starten en de dag met positiviteit en energie te beginnen. Het kan even wennen zijn om vroeger op te staan, maar na verloop van tijd zal het een waardevolle gewoonte worden die je leven verrijkt.

En trouwens, de Miracle Morning kan worden aangepast aan jouw behoeften en voorkeuren. Voel je vrij om de tijdsduur van elke stap aan te passen en andere activiteiten toe te voegen of te wisselen die voor jou belangrijk zijn. Het belangrijkste is dat je elke ochtend bewust de tijd neemt voor jezelf, investeert in je welzijn en de routine op jouw eigen manier toepast, zodat het goed voelt en bij jou past. Het draait allemaal om het creëren van een ochtendroutine die jou inspireert en energie geeft voor de rest van de dag.

Bron: De Miracle Morning

Vergelijkbare artikelen