Julius Caesar herleeft in het H'Art Museum Amsterdam

Heb je je ooit verdiept in het fascinerende leven van Julius Caesar, de Romeinse veroveraar wiens naam nog steeds tot de verbeelding spreekt? Nu heb je de kans! Het H'Art Museum in Amsterdam presenteert met trots ‘I came, I saw, I met my doom’ – een indrukwekkende tentoonstelling die het leven en de tijden van Caesar in beeld brengt.

In samenwerking met
Vrije Academie

Julius Caesar herleeft in het H'Art Museum Amsterdam
Pauline de Bruijn

Door 

Pauline de Bruijn

Gepubliceerd op

Mar 1, 2024

Deze unieke expositie, die gestart is op 16 september 2023 tot 20 mei 2024, neemt bezoekers mee op een reis door de opkomst, het bewind en de ondergang van een van de meest iconische figuren uit de geschiedenis. Met bijna 150 historische objecten, biedt de tentoonstelling een diepgaande blik op Caesar's reis van een gewone Romein naar een gevierde generaal en uiteindelijk naar zijn beruchte val en moord.

De tentoonstelling belicht ook zijn alliantie en affaire met Cleopatra en hun gezamenlijke nalatenschap. De culturele impact van Caesar is enorm geweest, met invloeden die merkbaar zijn in het werk van Shakespeare tot hedendaagse films.

Lezing Julius Caesar komt naar Amsterdam!

Wil je goed voorbereid de tentoonstelling bezoeken? De Vrije Academie biedt een fascinerende lezing die je niet mag missen. Deze lezing is de perfecte aanvulling op je bezoek aan de tentoonstelling en geeft dieper inzicht in het leven en de tijden van Caesar. Hier wordt alles besproken, van zijn militaire campagnes tot zijn politieke strategieën en zijn legendarische affaire met Cleopatra. Meld je aan voor de lezing en verdiep je kennis voordat je de wereld van Julius Caesar in het H'Art Museum binnenstapt.

Mis deze unieke kans niet om dichter bij de historische figuur van Julius Caesar te komen. Bezoek de tentoonstelling in het H'Art Museum en schrijf je in voor de verrijkende lezing van de Vrije Academie. Laat je meeslepen in een verhaal dat al meer dan 2000 jaar tot de verbeelding spreekt. Reserveer je tickets nu en ervaar de onsterfelijke echo van Julius Caesar's leven en nalatenschap.

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen