Hoe heeft TikTok het internet gebroken?

TikTok, de sociale media-app die populair is geworden bij tieners en jonge volwassenen, heeft het internet op verschillende manieren gebroken. Van het veranderen van de manier waarop we video's maken en delen, tot het creëren van nieuwe subculturen en het verstoren van de traditionele mediamarkt, TikTok heeft een enorme impact gehad op het internet en de manier waarop we communiceren.

Pauline de Bruijn

By 

Pauline de Bruijn

Published 

Mar 23, 2023

Hoe heeft TikTok het internet gebroken?

Wat is TikTok?

TikTok is een sociale media-app waarmee gebruikers korte, gemonteerde video's kunnen maken en delen met een breed publiek. De app is vooral populair bij tieners en jonge volwassenen en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten door middel van dansen, zang, comedy, kunst en meer. TikTok maakt gebruik van muziek en filters om de video's te verbeteren en heeft geleid tot de opkomst van nieuwe subculturen en trends. De app heeft de traditionele mediamarkten verstoord en heeft geleid tot een nieuwe generatie influencers en digitale marketeers.

Hoe is TikTok doorgebroken?

Ten eerste heeft TikTok de manier waarop we video's maken en delen veranderd. De app maakt het eenvoudig om korte, gemonteerde video's te maken met muziek en filters, en deze te delen met een breed publiek. Dit heeft geleid tot een enorme toename van korte, snackable video's op sociale media, en heeft andere platforms zoals Instagram en Facebook ertoe aangezet om soortgelijke functies toe te voegen.

Een ander aspect van TikTok dat het internet heeft gebroken, is de manier waarop het nieuwe subculturen heeft gecreëerd. Van dansvideo's tot meme-accounts en kunstenaars, TikTok heeft een platform geboden voor mensen om hun creativiteit te uiten en een gemeenschap op te bouwen rond hun interesses. Dit heeft geleid tot de opkomst van verschillende subculturen en heeft geholpen bij het verspreiden van trends en ideeën.

Een ander belangrijk aspect van TikTok is de manier waarop het traditionele mediamarkten heeft verstoord. De app heeft geleid tot de opkomst van een nieuwe generatie influencers en heeft het voor individuen mogelijk gemaakt om een groot publiek te bereiken zonder tussenkomst van traditionele media-organisaties. Dit heeft geleid tot een verschuiving in de manier waarop merken hun doelgroepen bereiken en heeft geleid tot nieuwe zakelijke kansen voor influencers en digitale marketeers.

Echter, TikTok heeft ook negatieve aspecten en heeft de sociale normen en waarden van jongeren beïnvloedt. De app heeft geleid tot het verspreiden van haatzaaiende inhoud en cyberpesten, wat heeft geleid tot controverses en discussies over de verantwoordelijkheid van sociale media-platforms.

In conclusie, TikTok heeft het internet gebroken op verschillende manieren. Het heeft de manier veranderd waarop we video's maken en delen, nieuwe subculturen gecreëerd en traditionele mediamarkten verstoord. Terwijl de app veel positieve aspecten heeft, moeten we ook rekening houden met de negatieve gevolgen en acties ondernemen om deze problemen aan te pakken.

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0