Feestje met onbekenden? Zo begin je gemakkelijk een gesprek in 3 stappen

Ben je ooit uitgenodigd bij een feestje waar je (bijna) niemand kent? De zomer is een periode met veel sociale aangelegenheden. Bruiloften, barbeques, verjaardagsfeestjes en ga maar door. Ook zie je steeds vaker dat kinderen hun ouders uitnodigen op verjaardagsfeestjes met vrienden of dat er spontaan buurtfeestjes worden georganiseerd op straat. De Proudies redactie geeft je leuke tips om gemakkelijk een gesprek aan te gaan met mensen die je nog niet kent.

In samenwerking met

Feestje met onbekenden? Zo begin je gemakkelijk een gesprek in 3 stappen
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Jul 4, 2024

Vraag de host vooraf om informatie

Vraag de host voorafgaand aan het feestje wie er komen. Vraag vervolgens welke mensen hij/zij denken dat een leuke match is voor jou en waarom. Zo kan je vervolgens op een feestje gemakkelijk een gesprek aan gaan door bijvoorbeeld te zeggen: “Ik hoorde van <naam host> dat jij dit/dat doet, wat super interessant! <Naam host> zei dat ik eens met jou daarover moet praten!” Dit maakt het laagdrempelig om op iemand af te stappen en je weet meteen iets over gemeenschappelijke interesses.

Begin met eenvoudige vragen

Een eenvoudige vraag kan wonderen doen om een gesprek te starten. Kies een vraag die niet te persoonlijk is, maar die toch uitnodigt tot een leuk gesprek. Voorbeelden zijn: “Hoe ken jij de host?” of “Ben je al eerder op deze locatie geweest?” “Heb je nog leuke plannen voor deze zomer/vakantie?” Zulke vragen zijn makkelijk te beantwoorden en kunnen leiden tot verdere gespreksstof. Een andere leuke optie is om iets over de relatie met de host te vragen, zoals: “Wat kenmerkt jouw vriendschap met de host?” of “Wat is het grappigste dat je ooit hebt meegemaakt met de host?” 

Feestjes met internationale gasten & vragen over vakanties

“Wat vind je van Nederland?” en “Trek je de Nederlandse winter een beetje?” zijn vragen die veel niet-Nederlanders op een feestje krijgen. Wil je originele vragen stellen aan iemand die niet uit Nederland komt? Deze vragen maken een interessant gesprek en laten zien dat je oprecht interesse hebt in het land waar deze persoon vandaan komt: 1. Wat zijn verkeerde opvattingen die mensen hebben over het land waar je vandaan komt? 2. Wat is je het meest opgevallen aan de Nederlandse cultuur dat echt anders is in jouw geboorteland? 3. Waar ben je het meest trots op in jouw cultuur? Of 4.Wat is iets wat Nederland van jouw cultuur kan leren en andersom? Dit zijn trouwens ook leuke vragen aan landgenoten die net op vakantie zijn geweest naar een bestemming die je nog niet kent!

En mocht het gesprek toch een beetje ten einde lopen, dan is er altijd een makkelijke oplossing: “Ik ga nog even een drankje halen, leuk je te leren kennen!” 

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen