Drie afwisselende e-bike routes voor heerlijke lentedagen

Terwijl de lente haar intrede doet en de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, is er geen betere manier om te genieten van de prachtige landschappen van Nederland dan op een elektrische fiets. Met het zachte lenteweer en de bomen en bloemen die in bloei staan, biedt dit seizoen de perfecte gelegenheid om op een elektrische fiets op stap te gaan.

In samenwerking met
Amslod

Drie afwisselende e-bike routes voor heerlijke lentedagen
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Apr 3, 2024

Bij Proudies zochten we de drie leukste routes uit op Routin in verschillende delen van Nederland, ieder met zijn eigen unieke charme en afwisselende gebieden. Van de glooiende Limburgse heuvels, uitwaaien op de fiets in Zeeland, of juist heerlijk de natuur in op de Veluwe. Deze routes beloven een heerlijke dag voor fietsliefhebbers van alle niveaus.

1. Een rondje Veerse Meer via Veere en Kortgene (Pelgrimskerk uit 1622.):

 • Afstand: De totale afstand van deze route is ongeveer 45 kilometer.
 • Duur: Je kunt rekenen op een fietstocht van ongeveer 4 uur, inclusief stops onderweg. Of neem een strandlaken mee en relax even lekker op het strand. 
 • Hoogtepunten: Naast de pittoreske dorpjes Veere en Kortgene, kunnen fietsers onderweg genieten van het uitzicht op het Veerse Meer en de Noordzee. Natuurlijk heeft deze route ook een paar historische stops zoals authentieke molens en de Pelgrimskerk uit 1622. Er zijn diverse restaurants en terrassen langs de route waar je kan genieten van lokale lekkernijen en een prachtig uitzicht over het water. 
 • Moeilijkheidsgraad: Deze route is over het algemeen vlak en geschikt voor fietsers van alle niveaus. Met een elektrische fiets van Amslod kan je moeiteloos wat extra kilometers maken en kan je een kleine detour naar Oosterschelde maken waar je in april nog oesters kan rapen. 
 • Bron kaartje en route

2. Tot rust komen op de Veluwe:

 • Afstand: De totale afstand van deze route bedraagt ongeveer 50 kilometer.
 • Duur: Je kunt verwachten ongeveer 3 tot 4 uur onderweg te zijn, afhankelijk van het tempo en de stops onderweg.
 • Hoogtepunten: Naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe, kunnen fietsers een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van het park, waar ze meer te weten kunnen komen over de flora en fauna van de regio. Daarnaast zijn er verschillende gezellige rustpunten en picknickplaatsen langs de route om even op adem te komen en te genieten van de omgeving. Naast de prachtige natuur, is er in deze regio ook veel te leren over de Nederlandse geschiedenis. De slag om Otterlo was een belangrijke gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Deze operatie was onderdeel van de bevrijding van Nederland door geallieerde troepen. Leer meer hierover op deze fietsroute. 
 • Moeilijkheidsgraad: Deze route is over het algemeen geschikt voor fietsers van alle niveaus, maar houd er rekening mee dat er enkele heuvelachtige gedeelten kunnen zijn in het Nationaal Park De Hoge Veluwe, maar daarvoor heb je dan een elektrische fiets van Amslod! 
 • Bron kaartje en route

3. Rondje Zuid Limburg

Dit is een van onze persoonlijke favorieten, omdat het tijdens dit rondje Zuid Limburg letterlijk voelt alsof je in drie landen bent: een combinatie van de Limburgse charmes met de invloed die België en Duitsland op de regio hebben. Zo kom je onderweg de oude vakwerkhuizen tegen, en geniet je van de prachtige kastelen zoals Kasteel Schaloen. 

 • Afstand: Ongeveer 55 km. 
 • Duur: Je kunt rekenen op een fietstocht van ongeveer 4 tot 5 uur, afhankelijk van stops voor bezienswaardigheden en rust. Je kan er makkelijk een dag van maken, zie hoogtepunten. 
 • Hoogtepunten: Deze route biedt een verscheidenheid aan activiteiten, zo kan je bijvoorbeeld kiezen om de mergelgrotten in Valkenburg te bezoeken en er liggen veel sfeervolle stadjes en dorpen langs de route, maar ook kastelen zoals Kasteel Schaloen. De route is erg afwisselend door de prachtige natuurlijke landschappen van Zuid-Limburg, zoals de Geulvallei en de Gulpenerberg.
 • Moeilijkheidsgraad: Deze route kan enigszins uitdagend zijn vanwege de heuvelachtige omgeving, maar de meeste fietsers zullen de route goed kunnen volbrengen dankzij de ondersteuning van een e-bike.
 • Bron kaartje en route

Ben jij op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Bij Amslod kan je nu gratis een proefrit aanvragen via deze link.

Of wil je liever eerst bij Amslod Elektrische Fietsen hun hele assortiment zien? Vraag dan nu gratis de brochure aan via deze link.

Vraag gratis brochure aan

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen