De leukste boeken voor 60 plussers

Op zoek naar een leuk boek voor vakantie? Of lekker in weg te dwalen op de bank of op een terrasje in het zonnetje? Voor de boekenliefhebbers onder ons is er niets zo lekker als verdwijnen in de bladzijden van een meeslepend verhaal. Duik in de wereld van boeken en laat je meevoeren op een onvergetelijke leesreis! Wij zetten de leukste voor je op een rij:

Proudies Redactie

By 

Proudies Redactie

Published 

May 17, 2023

De leukste boeken voor 60 plussers

De leukste boeken voor 60 plussers 

Op zoek naar een leuk boek voor vakantie? Of lekker in weg te dwalen op de bank of op een terrasje in het zonnetje? Voor de boekenliefhebbers onder ons is er niets zo lekker als verdwijnen in de bladzijden van een meeslepend verhaal. Duik in de wereld van boeken en laat je meevoeren op een onvergetelijke leesreis! Wij zetten de leukste voor je op een rij:

'n Beetje leuk ouder worden: 101 verrassende en bewezen tips voor lichaam en geest - Wies Verbeek

In haar boek ‘'n Beetje Leuk Ouder Worden’ deelt Wies Verbeek, een journalist gespecialiseerd in gezond ouder worden, waardevolle inzichten en praktische tips. Met meer dan 80 interviews met wetenschappers en gezondheidsexperts, biedt ze verrassende adviezen over slaap, brein, gezondheid, lichaamsbeweging, uiterlijk en meer. Dit toegankelijke boek is een absolute must-read voor iedereen die op zoek is naar een gezond en gelukkig ouder worden. Het bevat praktische tips en tricks, gebaseerd op haar eigen ervaringen en onderzoek, en is een waardevol geschenk voor degenen die een gezonde en fitte levensstijl nastreven.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim 

Haemin Sunim is een boeddhistische monnik uit Zuid-Korea, wiens wijsheid en inzichten hem tot een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van deze tijd hebben gemaakt. In dit boek biedt Sunim waardevolle lessen over diverse levenskwesties: van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Hij deelt praktische tips over het mindful omgaan met negatieve emoties, zoals woede en jaloezie, en benadrukt het belang van sterke relaties met anderen. De prachtige, kleurrijke illustraties in zijn werk fungeren als kalmerende visuele pauzes, die ons uitnodigen om een moment van rust te nemen. Het boek is een mooie herinnering aan dat wanneer we innerlijke rust vinden, de wereld om ons heen ook rustiger wordt.

Een zee van tijd – Marije Tolman / Youp van ‘t Hek

De ondertitel luidt “Het ultieme (cadeau)boek voor elke pensionado”. Dan hoeven we bijna niks meer uit te leggen, toch? Zoals je van deze schrijvers kan verwachten is dit een humoristische boek met grappige quotes over het leven na je pensioen. Misschien iets meer gericht op de man, dus daarom dat we het volgende boek meer richten op vrouwen.

Kruip nooit achter een geranium - Barbara van Beukering 

In haar boek "Kruip nooit achter een geranium" gaat Barbara van Beukering, een ervaren journalist en voormalig hoofdredacteur van onder andere Het Parool, op zoek naar de eerste generatie vrouwen die oud wordt zonder zich oud te voelen. Ze confronteert zowel zichzelf als de rolmodellen van de huidige generatie zeventigplussers met een spiegel: hoe is de rol van vrouwen boven de vijftig veranderd in de afgelopen honderd jaar? En hoe kunnen we met die kennis een plezierig (en gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi) ouder mens worden? Dit boek biedt een persoonlijke zoektocht naar een lang en gelukkig leven, met inzichten en inspiratie voor vrouwen die de kracht hebben om ouder te worden zonder hun vitaliteit en levenslust te verliezen.

Zoals verwacht loopt alles anders - Berthold Gunster

Je hebt ze misschien zelfs langs de snelweg gezien, uitspraken zoals “Je staat niet in de file, je bent de file” of "Geloof niet alles wat je denkt.” In dit boek wordt de kijk op problemen radicaal veranderd. In plaats van problemen te zien als vervelende obstakels die we willen oplossen, wordt er een nieuwe benadering geïntroduceerd. Elk probleem wordt gezien als een verborgen krachtbron, een bron van waardevolle informatie. Dit boek biedt een instrument waarmee je stap voor stap elk probleem - van kleine dagelijkse ergernissen tot grote levensuitdagingen - kunt benaderen op een constructieve manier. Het helpt je om problemen te laten verdwijnen of, in sommige gevallen, om te buigen naar nieuwe mogelijkheden door middel van omdenken.

Lonely planet - Mooiste treinreizen

Zin een nieuwe reis maar geen zin om lang in de auto te zitten en toch te kunnen genieten van alle mooie landschappen? Ooit gedacht om met de trein te reizen? Of je nou echte plannen hebt, of dat je het heerlijk vindt om door reisboeken te bladeren en te fantaseren over je nieuwe bestemming, dit boek is een prachtig coffeetable boek. Lonely Planet: Mooiste Treinreizen is een uitgebreide verzameling van 60 van 's werelds meest adembenemende en gedenkwaardige treinavonturen. Dit boek neemt je mee op een reis langs klassieke lange afstandstrajecten, zoals The Rocky Mountaineer in Canada, The Eastern and Oriental Express (Thailand naar Singapore), de Rovos Rail in Zuid-Afrika, of dichterbij huis de trein van München naar Venetië via de Brennerspoorlijn. Elk treinavontuur wordt gepresenteerd met praktische informatie, routekaart en prachtige inspirerende foto's. Ben jij klaar voor je volgende reis? En is trein een optie voor je?

We zijn benieuwd naar jullie favoriete boeken. Welke tip heb jij voor de redactie? Stuur ze naar info@proudies.nl

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0