De leukste (bekende en onbekende) terrassen van Nederland voor tijdens je fietstocht

Het zonnetje schijnt dus het is weer tijd voor fietstochten met veel terrasjes! Of je nu een gepassioneerde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een leuke activiteit in de buitenlucht, het combineren van fietsen en genieten van een heerlijk drankje op een sfeervol terras is een ontspannende manier om van het beste van beide werelden te genieten. Hier zijn een paar leuke bekende en onbekende terrassen op bijzondere plekken in Nederland die je kunt verkennen tijdens je fietstochten.

In samenwerking met
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

De leukste (bekende en onbekende) terrassen van Nederland voor tijdens je fietstocht
  1. Café-Restaurant De Ysbreeker - Amsterdam

Begin je avontuur in de bruisende hoofdstad van Nederland en stop bij Café-Restaurant De Ysbreeker. Dit historische etablissement biedt een prachtig terras aan de oevers van de rivier de Amstel. Geniet van een heerlijke lunch of verfrissend drankje terwijl je uitkijkt over het water en de voorbijvarende boten.

  1. De Millinger Theetuin: Een Oase van Rust in Millingen aan de Rijn

Temidden van de natuur van Millingen aan de Rijn bevindt zich de Millinger Theetuin, een ware oase van rust en schoonheid. Deze prachtige plek is een paradijs voor fietsers die op zoek zijn naar een unieke ervaring tijdens hun e-bike tocht. Het is de perfecte tussenstop om even bij te komen en te genieten van de serene omgeving.  In de Millinger Theetuin kun je genieten van een uitgebreide selectie aan heerlijke theeën en koffie, geserveerd met ambachtelijk gebak en lekkernijen. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om je te verwelkomen en te voorzien van een warme gastvrijheid. Terwijl je geniet van je versnaperingen, kun je de geluiden van fluitende vogels en het kabbelende water van de Rijn op de achtergrond horen.

  1. De Smidse - Epen & Het Hijgend Hert in Vijlen

In Zuid-Limburg heb je eigenlijk geen route nodig en kan je op de bonnefooi heerlijk door de heuvels fietsen langs de mooiste stadjes zoals Epen, Vijlen en langs de Geul. Twee heerlijke plekjes om dan even een pauze te houden zijn De Smidse in Epen & Het Hijgend Hert in Vijlen. Geniet van heerlijke Limburgse vlaai bij de traditionele plek De Smidse en daarna van een welverdiend heerlijk koud biertje of wijntje als je boven bij de berghut Het Hijgend Hert in Vijlen bent aangekomen!

  1. De Werf - Veere

Ontdek het pittoreske stadje Veere tijdens je fietsroute door Zeeland en rust uit bij De Werf. Dit terras aan het water biedt een prachtig uitzicht op de haven en de voorbijvarende zeilboten. Geniet van een smakelijke vismaaltijd of een verfrissend drankje terwijl je geniet van de ontspannen sfeer.

  1. Grand Café Het Ketelhuis - Eindhoven

Gelegen in het groene Genneperpark in Eindhoven, is Grand Café Het Ketelhuis een ideale plek om tot rust te komen tijdens je fietstocht. Het terras bevindt zich in een voormalig ketelhuis en heeft een unieke industriële sfeer. Geniet van een heerlijke lunch of een kopje koffie voordat je je fietstocht voortzet.

  1. Theehuis Dennenoord - Vasse

Verscholen in het prachtige Twentse landschap, biedt Theehuis Dennenoord een idyllisch terras te midden van bossen en heidevelden. Rust even uit en geniet van een potje verse muntthee en een plak huisgemaakte cake terwijl je geniet van de rust en stilte van de natuur. Wist je dat ze hun melk vers ophalen bij Boer Kees? ‘s Ochtends vroeg heeft de boer de doosjes voor hen klaar om de lekkerste koffie’s te bereiden. 

We zijn benieuwd: Welke ken jij al? En stuur ons je tips naar info@proudies.nl!

Vergelijkbare artikelen