Can’t get no retirement

Mick Jagger danst nog altijd even soepel en sluit zich aan bij de groeiende groep tachtigers in de werkwereld. Voor het eerst in bijna twintig jaar brengen de Rolling Stones volgende maand een volledig nieuw album uit. Als het gisteren uitgebrachte nummer een voorbode is, dan heeft rock-'n-roll legende Mick Jagger – nu tachtig – absoluut geen stappen overgeslagen.

In samenwerking met
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

Can’t get no retirement

bron: Getty ImagesDe Rolling Stones bewijzen dat 80 het nieuwe jong is

Voor het eerst in bijna twintig jaar brengen de Rolling Stones volgende maand een volledig nieuw album uit. Als het gisteren uitgebrachte nummer een voorbode is, dan heeft rock-'n-roll legende Mick Jagger – nu tachtig – absoluut geen stappen overgeslagen.

Ronnie Wood, Keith Richards en Jagger kondigden hun aankomende album, "Hackney Diamonds", gisteren aan in Londen met hun nieuwe nummer, "Angry". Met hun respectievelijke leeftijden van 76, 79 en 80 jaar, tonen de Stones aan dat de beroepsbevolking veel 'grijzer' is dan men zou vermoeden:

  • Vorig jaar waren er nog steeds 650.000 Amerikanen ouder dan 80 jaar aan het werk, een stijging van 18% ten opzichte van het vorige decennium, volgens gegevens van het Census Bureau.
  • In 2030 zullen er naar schatting twee keer zoveel werknemers van 75 jaar en ouder zijn dan in 2020, deels door de verouderende babyboomgeneratie, aldus het Bureau of Labor Statistics.

Geen pensioen voor de Stones

Passend bij het nieuwe album zei Wood tegen het AP dat stoppen "onmogelijk" zou zijn, omdat "je moet blijven spelen". Deze mening wordt gedeeld door artiesten zoals Willie Nelson (90), Bob Dylan (82) en Smokey Robinson (83), die nog steeds op tournee zijn, maar ook door politieke leiders zoals president Joe Biden (80) en Mitch McConnell (81) en zakelijke tycoons zoals Warren Buffett, die onlangs 93 werd.

Noteer het in je agenda: "Hackney Diamonds" ligt op 20 oktober in de platenzaken (als die er nog zijn) en bevat samenwerkingen met artiesten als Lady Gaga en Stevie Wonder.

Vergelijkbare artikelen