Vier het pensioen: Dit zijn de beste cadeau's om te geven

Niet iedereen heeft zin om na zijn pensionering op de bank te ploffen en het is eigenlijk zelfs veel gezonder en leuker om actief te blijven in deze derde levensfase. Het geven van cadeaus bij pensionering is een manier om de desbetreffende persoon te feliciteren met het toetreden tot deze nieuwe levensfase en hen aan te moedigen om kennis te maken met nieuwe bezigheden en hobby's. Wij bij Proudies weten dat het soms lastig kan zijn het juiste cadeau uit te zoeken voor jouw ouder, familielid, vriend of werknemer. Daarom hebben we een aantal cadeau ideeën voor je op een rijtje gezet:

Eva Grandia

By 

Eva Grandia

Published 

Apr 18, 2023

Vier het pensioen: Dit zijn de beste cadeau's om te geven


  1. Een museumkaart: Misschien is dit een wat voor de hand liggende optie, maar dit maakt hem niet minder leuk. Een museumkaart is namelijk een geweldig cadeau voor vrijwel iedereen die wat meer vrije tijd heeft. De kaart biedt toegang tot ruim 450 verschillende musea en daarom voor iedereen wat wils: van kunst, tot geschiedenis en van biologie tot mode.

  1. Een cursus: Dit is de perfecte manier om iemand die met pensioen gaat aan te sporen een nieuwe, of misschien wel oude, hobby op te pakken. Daarnaast kan een cursus ook een kans zijn om gelijkgestemden te ontmoeten. Schenk bij het uitzoeken van een cursus aandacht aan de interesses van de persoon. Wist je trouwens dat we bij onze Proudies Academie een tiental cursussen aanbieden? Denk aan gitaarlessen, een cursus fictie schrijven, filosofie, of bijvoorbeeld een wijncursus. Neem vooral een kijkje, wie weet zit er iets voor jou tussen!

  1. Een abonnement op een sportschool: Dit is de meest letterlijke interpretatie van actief blijven en naast dat dit leuk is, is het natuurlijk ook nog eens hartstikke gezond. De sportschool biedt buiten de reguliere apparatuur, vaak ook groepslessen aan. Dit is eveneens een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. 

  1. Een ervaring: Sommige mensen hunkeren naar avontuur, maar durven niet uit hun comfort zone te treden. Daarom kunnen zij een duwtje in de goede richting gebruiken. Zo kan een once in a lifetime experience de desbetreffende persoon aanmoedigen om vaker iets te proberen wat ze nog nooit hebben gedaan. Denk hierbij aan een skydive, luchtballonvaart, safari of expeditie naar een noordelijk land. 


We hopen dat we jou verder hebben geholpen in de zoektocht naar een passend cadeau voor jouw (bijna) gepensioneerde collega, ouder, buurman, of familielid. Het pensioen is er namelijk om gevierd te worden en daar kan een goed cadeau natuurlijk niet aan ontbreken.

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0