Modemuzes op leeftijd: modemerk Loewe kiest iconische modellen zoals Maggie Smith, Anthony Hopkins en Lesley Manville.

De campagne van Loewe is een duidelijk statement dat de mode-industrie meer inclusief wordt en dat stijl tijdloos is. Maggie Smith, Anthony Hopkins en Lesley Manville bewijzen dat je op elke leeftijd een mode-icoon kunt zijn.

In samenwerking met

Modemuzes op leeftijd: modemerk Loewe kiest iconische modellen zoals Maggie Smith, Anthony Hopkins en Lesley Manville.
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Jul 4, 2024

Het Spaanse modehuis Loewe heeft de afgelopen jaren consistent samengewerkt met bekende actrices en acteurs op leeftijd, die schitteren in prachtige campagnes gefotografeerd door de Duitse fotograaf Juergen Teller. Het model dat het meeste stof deed opwaaien was de legendarische actrice Maggie Smith, die in oktober 2023 in de campagne verscheen. Smith is bekend van haar iconische rollen als Professor Anderling in Harry Potter en Violet Crawley in Downton Abbey. Voor Loewe schittert ze nu op 88-jarige leeftijd in een voor haar compleet nieuwe rol: model.

maggie smath wearing a fur coat and purse fronting loewe campaign
Maggie Smith voor Loewe, 2023. © Loewe

 

De campagne is een drieluik van foto's, waarin Smith in iedere foto in een andere outfit met een andere Loewe it bag in het middelpunt staat. Uiteraard staan de tassen, kleding en prints centraal, maar voornamelijk Smith’s blik in de camera is spectaculair. Haar kenmerkende stoere blik met stoute glimlach maakt haar cooler dan ooit en het is super begrijpelijk dat ze gekozen is voor de campagne.

De samenwerking tussen Maggie Smith en de fotograaf Juergen Teller is een goede keuze. Teller weet Smiths tijdloze elegantie op indrukwekkende wijze vast te leggen. De nieuwe campagne van Loewe toont Smith niet alleen als actrice, maar ook als een stijlvolle en zelfverzekerde vrouw die de modewereld verovert. Deze campagne benadrukt niet alleen de nieuwe accessoires, maar ook dat leeftijd geen belemmering vormt voor stijl. Dit is een ontwikkeling die we gelukkig steeds vaker zien in de mode-industrie. Iconen zoals Charlotte Rampling en Helen Mirren hebben recentelijk ook de catwalk betreden en de supermodellen uit de jaren negentig hebben een grote comeback gemaakt. Smith is ook blij met deze ontwikkeling, aangezien ze naar eigen zeggen nog lang niet van plan is om met pensioen te gaan.

Maggie Smith Stars in LOEWE's Latest Campaign
Maggie Smith voor Loewe, 2023. © Loewe

De campagne heeft veel positieve reacties gekregen op sociale media. Jonathan Anderson, de creatief directeur van Loewe, verraste zijn Instagram-volgers door de campagnebeelden op zijn persoonlijke account te delen in plaats van op de officiële Loewe-pagina. Deze beslissing gaf een persoonlijke en intieme touch aan de onthulling van de campagne. Bekende persoonlijkheden en fans van over de hele wereld hebben hun bewondering uitgesproken. De samenwerking tussen Smith en Loewe toont aan dat de mode-industrie steeds meer waarde hecht aan diversiteit en inclusiviteit.

Maggie Smith's Loewe Campaign Is What Fashion Fans Needed | Vogue
Maggie Smith voor Loewe, 2023. © Loewe

Een paar weken geleden is naast Maggie Smith ook een andere actrice het gezicht geworden van Loewe: Lesley Manville. De ster is bekend van de film Mrs Harris Goes to Paris en de hitserie The Crown. De actrice is 68 jaar oud en ziet er – net als Smith – fantastisch uit in de foto's van modefotograaf Juergen Teller. De foto’s werden gemaakt in het Bekonscot Model Village, vergelijkbaar met Madurodam in Nederland.

How Lesley Manville became a new fashion muse at 68
Lesley Manville voor Loewe, 2024. © Loewe

Manville was ook al een tijdje bekend bij het merk. Ze heeft de laatste tijd veel Loewe gedragen en zat front row bij de show van het merk tijdens Paris Fashion Week in maart. Haar meest opvallende verschijning in Loewe was bij de Bafta Television Awards in april, waar ze een rode jurk droeg met een oversized naaldversiering aan de voorkant. Hier was Manville genomineerd voor beste bijrol in de serie The Crown.

Lesley Manville Wore Loewe To The 2024 BAFTA Television Awards
Lesley Manville in de bekende Loewe-naaldjurk. 

Naast Manville is ook een mannelijke acteur door Loewe geportretteerd, namelijk Anthony Hopkins (86). De acteur is bekend van zijn rol van Hannibal Lecter in de bekende film The Silence of the Lambs. In 2022 werd de acteur op 84-jarige leeftijd volledig in Loewe-outfit gestoken en als waar stijlicoon vastgelegd.

Image may contain Anthony Hopkins Clothing Apparel Sleeve Human Person Plant Sweater Long Sleeve and Tree
Anthony Hopkins, 2022. © Loewe

Al deze samenwerkingen met oudere acteurs wekken veel vergelijkingen op met de iconische advertenties van Joan Didion voor Céline in 2015, waarin de Amerikaanse schrijfster de grote zonnebril en een strakke zwarte coltrui van het merk droeg. Vorig jaar maakte ook Pamela Anderson indruk door als gezicht van het Franse modemerk Jacquemus in een vakantiecampagne op te duiken. Dit vormde ook het begin van haar mode (en carrière) renaissance.

Links: Joan Didion voor Céline, 2015. © CélineRechts: Pamela Anderson als het gezicht van de Jacquemus Holiday campagne, 2023. © Jacquemus

De keuze van Loewe om modellen op leeftijd te casten, is zowel verrassend als verfrissend. Het laat zien dat de mode-industrie steeds inclusiever wordt en dat stijl en elegantie tijdloos zijn. De muzes bewijzen dat mode geen leeftijdsgrenzen kent en dat je op elke leeftijd een mode-icoon kunt zijn. Deze campagnes zijn een viering van tijdloze schoonheid en een inspirerend voorbeeld van inclusiviteit in de modewereld.

Hieronder een paar tips van de stylist van Lesley Manville om zelf ook chique, stylish en cool voor de dag te komen:

  • Houd het ontspannen: Manville's verschijning ziet er nooit overdreven gestyled uit; denk bijvoorbeeld aan een goed geknipte coupe en een sterke lippenstift. Dit geeft een natuurlijke uitstraling!
  • Niet te bedekt, maar ook niet te bloot: Manville laat altijd precies genoeg zien. Ze benadrukt haar beste eigenschappen, dus ga hier naar op zoek bij jezelf!
  • Vermijd trends: Zoek wat bij jou past. Manville houdt van kleuren zoals zwart, marine, warme roodtinten en brons. Wat zijn jouw lievelingskleuren en silhouetten?

Durf te experimenteren: Manville is niet bang om iets nieuws te proberen, dus laat dit jou ook inspireren!

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen