Gezond de zomer door met deze supplementen

De winter is inmiddels gaan liggen en zomerdagen voorzien van zon, fruitsalades en genoeg buitenlucht zijn in aantocht. Dat betekent voor vele mensen dat ze zich een tikkeltje minder zorgen maken over hun gezondheid. Toch kunnen ook nu, tijdens de iets warmere dagen en verre reisjes, aanvullende supplementen goed van pas komen bij het versterken van jouw gezondheid en algehele welzijn. Hieronder sommen we een aantal belangrijke aanvullingen voor je op. 

In samenwerking met
Vitakruid

 Gezond de zomer door met deze supplementen
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Jun 17, 2024

Pollen seizoen

Gelukkig geldt het niet voor iedereen, maar lente en zomer staan voor veel Nederlanders in het teken van pollen en daarom helaas ook, snotterende neuzen. Histamine speelt een grote rol in het veroorzaken van hooikoorts en bijkomende klachten. Daarom is het verstandig om jouw histamine inname te verlagen en het slikken van de welbekende ‘antihistamine’ is daar niet de enige oplossing voor. Quercetine is een stof die in de natuur vaak wordt aangetroffen in combinatie met vitamine C. Het samenspel tussen deze twee heeft niet alleen een positieve invloed op het algehele immuunsysteem, quercetine heeft ook de eigenschap om balans te creëren in jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat de afgifte van histamine in jouw lichaam tegen wordt gewerkt en jouw pollen klachten afnemen.

    

Zonder ongemakken in het buitenland

Gedurende de zomer bezoek je wellicht een aantal idyllische steden, of tropische eilanden. De gelijkenissen die deze bestemmingen vooral niet hebben met het thuisfront maken het zo bijzonder, maar soms ook ingewikkeld. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je buikklachten krijgt door het consumeren van onbekende specerijen of ongefilterd water. Om ervoor te zorgen dat jij jouw vakantie zo gemakkelijk mogelijk doorkomt, kun je jezelf en jouw buik alvast voorbereiden op deze uitdagingen. Met behulp van supplementen zoals pro- en prebiotica versterk jij jouw darmkanaal door goede bacteriën toe te voegen en te voeden. Daarnaast kun je gebruikmaken van een supplement als Supergreens, dat het zuur base evenwicht in maag en darmen op peil houdt1 en daardoor bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.2  

Een gezonde huid 

Hoe veel voordelen de zon en haar vitamine D ook hebben, we moeten goed op onze huid te blijven letten, juist in de zomermaanden. Het dagelijks innemen van supplementen zoals Collageen Sulogel zorgt ervoor dat het collageengehalte in jouw huid voldoende op peil is. Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in ons lichaam en alhoewel we het van nature zelf aanmaken, neemt deze aanmaak af na het 25e levensjaar. Daarom kan het verstandig zijn om dit op latere leeftijd jouw huid een extra boost te geven tegen felle zomerdagen. 

Lekker in jouw lijf 

Ieder lijf is geschikt voor het strand, zolang jij je maar fijn voelt in jouw eigen lijf. Mocht je daar een handje hulp bij nodig hebben, dan kan een supplement als Berbine je helpen bij het verlagen van je cholesterol en zo bijdragen aan een gezonder gewicht. Daarnaast draagt het supplement bij aan het behouden van een volle en soepele haardos; iets dat goed van pas kan komen tijdens de zomermaanden. Grijs haar, dat continu in contact komt met chloor en zout water, kan namelijk best wat extra ondersteuning gebruiken. 

Ondanks het lekkere weer is er dus genoeg reden om jouw welzijn een duwtje in de goede richting te geven de aankomende maanden. Wil je meer weten over bovenstaande supplementen of te weten komen welke supplementen jouw welzijn een handje kunnen helpen? Neem dan een kijkje op www.vitakruid.nl en lees alles over hun aanbod of verdiep je in hun uitgebreide vitaminetest

1Goedgekeurde gezondheidsclaim voor Zink

2Evaluatie gezondheidsclaims voor gemberwortel zijn lopende

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen