Geniet van het Lange Pinksterweekend met deze Leuke Activiteiten

Hemelvaart is net achter de rug en het volgende lange weekend staat alweer voor de deur. Het belooft heerlijk weer te worden, dus dat wordt genieten van vrije tijd met vrienden, familie of lekker even quality time in de natuur. We zetten een paar leuke tips voor je op een rijtje

Proudies Redactie

By 

Proudies Redactie

Published 

May 23, 2023

Geniet van het Lange Pinksterweekend met deze Leuke Activiteiten

Verken de natuur en ga vogels spotten!

Met de lente in volle bloei, is het lange Pinksterweekend een uitstekende tijd om de natuur in te trekken. Ga wandelen in een nabijgelegen natuurgebied of bos, maak een ontspannende fietstocht door het platteland, of plan een picknick in een prachtig park. Geniet van de frisse lucht en de prachtige landschappen terwijl je even ontsnapt aan de drukte van het dagelijks leven. Heb je de cursus en lezing bij Proudies al gezien over vogelspotten? Nu je precies weet hoe je de mooiste Nederlandse vogels kan herkennen, is het tijd om op pad te gaan! “Dagje in de natuur” organiseert ook dit weekend ook weer prachtige excursies door heel Nederland. 

Dag van het kasteel

Wist je dat tweede pinksterdag Dag van het Kasteel is? Ieder jaar doen er weer veel kastelen mee en openen hun deuren voor bezoekers. Zoals ieder jaar, is er ook dit jaar weer een speciaal thema: Upstairs/Downstair, toegewijd aan het personeel van kastelen (zowel toen als nu). Het is een mooie gelegenheid om een glimp op te vangen van de wereld achter de schermen van kastelen en buitenplaatsen. Ontdek hoe het dagelijks leven eruitzag voor degenen die deze majestueuze gebouwen onderhielden en verzorgden. Laat je inspireren door hun toewijding en vakmanschap, en sta stil bij hun bijdrage aan de geschiedenis en cultuur van ons erfgoed.

Voetjes van de vloer: Jazz festival!

Van 26 tot en met 28 mei 2023 wordt de bruisende stad Den Bosch weer het epicentrum van het grootste gratis jazzfestival van Nederland. Tijdens het evenement, ook bekend als “Jazz in Duketown”, zullen zowel nationaal als internationaal gerenommeerde muzikanten het podium betreden in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Een leuke gelegenheid voor alle jazzliefhebbers om zich onder te dompelen in heerlijke deuntjes terwijl ze genieten van de Brabantse gezelligheid in deze historische stad. 

Even helemaal niks! 

Geen last van FOMO (fear of missing out) en gewoon zin in even helemaal niks? Dan biedt het Pinksterweekend een welkome gelegenheid om even helemaal tot rust te komen. Geef die hangmat een plekje of ga die luie tuinstoel even afstoffen en geniet van een goed boek. Onze aanraders van dit moment zijn: 

  • Op zoek naar een boek dat je niet weg kunt leggen? “Aan het einde van de wereld” van Kristin Hannah is een hartverscheurende roman over verlies, familiebanden en de kracht van liefde dat zich afspeelt in de wilde natuur van Alaska.
  • Voor filosofie liefhebbers: De troost van de filosofie van Alain de Botton 
  • Heb je het nieuwste boek van de serie over de Zeven Zussen van  Lucinda Riley al gelezen? “De zeven zussen 8 - Atlas Het verhaal van Pa Salt” Lucinda Riley is een van de bestsellerauteurs van dit moment. Wereldwijd werden er al meer dan dertig miljoen exemplaren van haar romans verkocht en haar nieuwste boek is net uit!

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0