De aanraders van dit voorjaar: deze films draaien nu in de bioscoop

Met de Oscars net achter de rug, zijn er verschillende films die bovenop hun publieke populariteit, nu ook bekroond zijn met een gouden beeldje. In dit artikel vind je een aantal van de films die dit jaar in de prijzen zijn gevallen en bijzondere werken die zich wat meer onder de radar bevinden.

In samenwerking met

De aanraders van dit voorjaar: deze films draaien nu in de bioscoop
Pauline de Bruijn

Door 

Pauline de Bruijn

Gepubliceerd op

Mar 1, 2024

  1. Everything everywhere all at once - Daniel Kwan and Daniel Scheinert

Met maar liefst zeven Oscars, was deze film was de absolute winnaar van de afgelopen uitreiking. De film volgt een Chinese Amerikaanse vrouw genaamd Ling (gespeeld door Michelle Yeoh) die ontdekt dat ze in staat is om door tijd en ruimte te reizen en daarmee verschillende dimensies te verkennen. Terwijl Ling op zoek gaat naar antwoorden over haar gave, ontdekt ze dat haar acties verstrekkende gevolgen hebben voor het multiversum. De film is een mix van actie, avontuur en filosofische overpeinzingen over het bestaan van het universum.

  1. Silver Haze - Sacha Polak 

Deze Nederlandse regisseuse Sacha Polak schreef deze film deels op basis van de gebeurtenissen die zich in de jonge jaren van hoofdrolspeelster Vicky Knight hebben afgespeeld. Op basis hiervan kwam ze met het verhaal over de drieëntwintigjarige Franky die samen met haar kersverse liefde Florence op zoek gaat naar antwoorden over haar verleden en uit is op wraak.

  1. Aftersun - Charlotte Wells 

Hartverscheurend, doch melancholisch: dit autobiografische verhaal van Charlotte Wells werd eveneens overladen met positieve beoordelingen en zo ook genomineerd voor een oscar. In het verhaal blik Sophie twintig jaar later terug op de zonovergoten vakantie die zij als tienjarig meisje samen met haar vader doorbracht in Turkije. Door middel van de gefragmenteerde herinneringen die de inmiddels volwassen Sophie heeft weten te conserveren, probeert zij de werkelijkheid over haar vader te reconstrueren.  

  1. Saint Omer - Alice Diop

Op bijzonder wijze weet deze film een Frans rechtbankdrama vast te leggen, maar in werkelijkheid draait het om veel meer dan dat. Het verkent de dieptes van het ouderschap en de band tussen een moeder en diens kind. In Saint Omer volgt journaliste Rama het proces van een Senegalese immigrant die beschuldigd wordt van de moord op haar baby, gedurende het proces duidt Rama op de nodige overeenkomsten tussen de verdachte en zichzelf. 

Met of zonder nominatie, of eventuele award; de Nederlandse bioscopen zijn momenteel overladen met prachtig beeldmateriaal. Genoeg reden om een tripje naar jouw lokale bioscoop te maken, terwijl de lente haar aantocht maakt. 

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen