La Route du Champagne en Fête: een festival waar de champagne vloeit

Voor de 26e keer op rij openen verschillende champagnehuizen in de Aube hun deuren voor enthousiastelingen. Gewapend met een champagneglas om de nek, leggen duizenden mensen jaarlijks deze route af. Muziek, goed eten en kwaliteitsbubbels, ook dit jaar belooft het weer een groot spektakel te worden. We vertellen je alles wat je moet weten over La Route du Champagne en Fête 2023. 

In samenwerking met
Eva Grandia

Door 

Eva Grandia

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

La Route du Champagne en Fête: een festival waar de champagne vloeit

Het festijn speelt zich af in Côte des Bar, Celles-sur-Ource, in het departement Aube. Naast dat hier natuurlijk een hoop champagneboeren gevestigd zijn, is het landschap ook nog eens een genot om naar te kijken, doorheen te wandelen en te ontdekken. Zo vind je in naastgelegen dorpen verschillende kathedralen en kerken. Voorbeelden zijn de Saint-Pierre en Saint-Paul in Troyes. 

Alhoewel de omgeving genoeg te bieden heeft, draait het deze dagen natuurlijk om de champagneroute. En ook daar valt genoeg te zien en doen. De dorpen die deelnemen worden rijkelijk versierd. Van vermaak op straat, tot 300.000 bloemen verspreid over de gevels. 

Meer dan twintig champagneproducenten openen tijdens het feest hun deuren exclusief voor de bezoekers van het festival. Naast een kijkje in gaarden en distilleerderijen, ben je ook welkom in verborgen kelders die enkel tijdens deze twee dagen toegankelijk zijn. 

Het is mogelijk om naast een kaartje, een hotelovernachting te boeken. Maar, voor de doorgewinterde kampeerder is het ook een mogelijkheid om zelf een tent op te zetten op een van de nabijgelegen kampeerplaatsen. Voor welke vorm je ook kiest, La Route du Champagne en Fête zal een groot feest zijn. 

Ben je te laat met het bemachtigen van een kaartje, en drink je net zo lief wijn als champagne? Overweeg dan eens een van de vele Chambres d’Hôtes te bezoeken. Via deze weg logeer je op het land van de wijnboer en ben je eveneens vaak in staat om een exclusief kijkje te nemen in het proces dat door de boer uitgevoerd wordt. Ook hier geldt: in het geval je een echte kampeerder bent, kun je in sommige gevallen ook een tentje plaatsen op de wijngaard. Rondom Bordeaux zijn een hoop goede plekken te vinden om te logeren bij de wijnboer.

Kaarten voor La Route du Champagne en Fête 2023 vind je hier: https://www.champagnetravel.nl/events/route-du-champagne/

Bron foto: Champagne Travel
Gebruikte zoekwoorden: La Route du Champagne en Fête, Champagnehuizen, Côte des Bar, Celles-sur-Ource, Aube, Champagneboeren, Champagneroute, Saint-Pierre en Saint-Paul, Troyes, Twintig champagneproducenten, Gaarden en distilleerderijen, Verborgen kelders, Hotelovernachting, Kampeerplaatsen, Chambres d'Hôtes, Wijnboer, Exclusief kijkje, Wijngaard, Bordeaux en Kaarten La Route du Champagne en Fête 2023

Vergelijkbare artikelen