5 verrassende feitjes uit verschillende delen van de wereld die je nog niet kende!‍

De wereld is vol fascinerende feitjes, bijzondere plekken en culturele gewoontes die misschien voor ons niet zo gewoon zijn. In dit artikel hebben we 5 opmerkelijke, wereldse feitjes verzameld die je waarschijnlijk nog niet wist. Bereid je voor op een reis rondom de wereld en ben eens eerlijk; Hoeveel van deze feitjes wist jij al?

In samenwerking met

5 verrassende feitjes uit verschillende delen van de wereld die je nog niet kende!‍
Pauline de Bruijn

Door 

Pauline de Bruijn

Gepubliceerd op

Mar 1, 2024

  1. Witte stranden, palmbomen en….. Varkens?!

Wist je dat er een eiland in de Bahama's genaamd Pig Island waar wilde varkens in op het strand leven en zwemmen in de oceaan? Het eiland, ook bekend als Big Major Cay, is de thuisbasis van ongeveer 20 wilde varkens die bekend staan als de "zwemmende varkens van de Bahama's". Het is niet bekend hoe deze beestjes oorspronkelijk op het eiland zijn gekomen, maar het wordt verondersteld dat ze er zijn achtergelaten door zeelui die ze van boord hebben gezet. Het is inmiddels een populaire toeristische attractie geworden om te zwemmen met de beestjes! Wat zeg jij; zijn de varkens onderdeel van jouw tropical-island-droom?

  1. Peru kent meer dan 4.000 soorten aardappelen

Vincent van Gogh mag misschien de aardappeleters op de kaart (schilderij) hebben gezet en in Nederland staat het vaak op het menu, maar de oorsprong van deze plant ligt in Zuid Amerika. En ja, je leest het goed - Peru heeft meer dan vierduizend verschillende soorten aardappelen! 

Iedere aardappelsoort heeft zijn eigen unieke smaak, textuur en kleur. Ze komen in alle kleuren van de regenboog, van wit en geel tot paars en rood. En die grote variatie aan aardappelen komt natuurlijk een grote variatie gerechten in de keuken. Dus we gooien in dit weetje, nog een feitje extra: De afgelopen 10 jaar heeft de Peruaanse hoofdstad zich gevestigd als de belangrijkste culinaire bestemming van Zuid-Amerika. Heb je honger en je ticket al geboekt?

  1. In India eet je alleen met je rechterhand 

We blijven nog even in de eetsferen, maar dit keer in India. Dit feitje wil je weten voordat je daar op vakantie gaat om wat rare blikken te voorkomen. In India is het gebruikelijk om te eten met de rechterhand. Dit heeft te maken met de Indiase culturele traditie en overtuiging dat de linkerhand onrein is omdat deze traditioneel gebruikt werd voor het schoonmaken na een toiletbezoek. Daarom is het in India ongepast om iets met de linkerhand aan te raken, vooral als het om eten gaat. In de meeste huizen in India wordt daarom van gasten verwacht dat ze hun handen wassen voor het eten en dat ze alleen met hun rechterhand eten.  

  1. Het hoogste skigebied van Afrika ligt in Marokko.

Ben jij voor wat extra vitamine D naar Marrakech geweest om onze winter te ontsnappen? Dan zag je dit feitje waarschijnlijk niet aankomen! Het grootste skigebied van Afrika is Oukaïmeden, gelegen in het Atlasgebergte in Marokko. Met een hoogte van meer dan 3.200 meter boven zeeniveau, biedt Oukaïmeden een unieke ski-ervaring voor zowel beginners als ervaren skiërs. Het skigebied heeft verschillende pistes, variërend van blauw tot zwart, en er zijn skiliften om skiërs naar de top van de berg te brengen. Gaat jouw volgende Afrika vakantie naar de zon of sneeuw?

  1. In Nagoro op het Japanse eiland Shikoku zijn er meer poppen dan mensen. 

En we gaan door naar Japan. De bevolking van het dorp Nagoro is gedaald tot slechts 27 inwoners, terwijl er meer dan 350 levensgrote poppen rond het dorp zijn geplaatst, die mensen uit het dorp representeren die zijn verhuisd of overleden. De poppen, gemaakt door een voormalige inwoner van het dorp genaamd Ayano Tsukimi, zijn gemaakt van stro en kleding en zijn in allerlei poses geplaatst, zoals werken op het land, wachten op de bus en lezen op een bankje. De poppen zijn inmiddels een toeristische attractie geworden en trekken bezoekers van over de hele wereld aan. Ga jij deze bestemming om jouw bucketlist zetten?

We zijn benieuwd. Hoeveel feitjes kende je al? En welke bizarre en indrukwekkende dingen ben jij tegengekomen tijdens reizen? We horen graag van jullie!

☕️ Ontdek, leer en verrijk je leven.

Geen spam. Alleen nuttige en interessante dingen, rechtstreeks in jouw inbox.
We geven om jouw data in onze privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vergelijkbare artikelen