Uitblinkers: Top 10 tentoonstellingen in Augustus

Laat je onderdompelen in een betoverende reis door kunst en cultuur. Met een reeks van tien diverse en fascinerende tentoonstellingen, heeft Nederland iets te bieden voor iedereen, ongeacht je artistieke voorkeur. Bereid je voor om geïnspireerd te raken door deze selectie van evenementen, die zowel intrigerend als verrijkend zijn. Pak je agenda en maak je klaar voor een avontuur vol creativiteit, verbeelding en cultureel wonder.

In samenwerking met
Proudies Redactie

Door 

Proudies Redactie

Gepubliceerd op

Sep 19, 2023

Uitblinkers: Top 10 tentoonstellingen in Augustus
Bron afbeelding: https://www.momu.be/


1. Man Ray en Mode | 22 april 2023 t/m 13 augustus 2023

Begeef je in de wereld van de Amerikaanse modefotograaf Man Ray in het MoMu Antwerpen. Ontdek zijn invloedrijke samenwerkingen met tijdschriften als Harper's Bazaar, Vanity Fair en Vogue en laat je inspireren door zijn baanbrekende beelden van ontwerpers zoals Elsa Schiaparelli en Coco Chanel.

2. A Personal View on High Fashion & Street Style | 10 juni 2023 t/m 3 september 2023

Reis mee naar de betoverende wereld van mode en straatfotografie in Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch. Deze expositie nodigt je uit om het verhaal achter ruim 240 foto’s van onder andere Esther Hase, Peter Lindbergh en Irving Penn te ontdekken.

3. Van Gogh in Auvers | 12 mei t/m 3 september 2023

Vier het 50-jarig jubileum van het Van Gogh Museum in Amsterdam met een bijzondere tentoonstelling die een licht werpt op de meesterwerken van Vincent van Gogh tijdens zijn laatste maanden.

4. Workwear | t/m 10 september 2023

Duik in de wereld van functionele mode bij het Nieuwe Instituut in Rotterdam en ontdek hoe werkkleding een populaire modekeuze is geworden, zowel op als buiten de werkvloer.

5. Het Oog van Jan Veth | 18 februari t/m 3 september 2023

Leer de man achter de kunst kennen bij deze tentoonstelling in het Dordrechts Museum. Ontdek Jan Veth's invloed op de kunstwereld door zijn scherpe observaties en meningen over kunst en de rol die hij speelde in de kunstgeschiedenis.

6. Strong & Unwavering: Women of Iran | 22 augustus 2023 t/m 27 augustus 2023

Maak kennis met de uitdagingen van Iraanse vrouwen in deze krachtige tentoonstelling op verschillende locaties in Amsterdam, waaronder Rialto VU, Rialto De Pijp, Cinema de Vlugt en De Balie.

7. Taring Padi | 2023

Bezoek Framer Framed in Amsterdam voor een kijkje in de wereld van Taring Padi, een Indonesisch collectief dat in 1998 werd opgericht in reactie op de sociale en politieke veranderingen in Indonesië.

8. It's about Time | 10 juni t/m 24 september 2023
Ervaar de wonderlijke wereld van Maarten Baas in Museum Voorlinden. In zijn solotentoonstelling 'It's about Time' laat hij de meest recente klokken uit zijn Real Time-serie zien.

9. Dalí, The Endless Enigma | 2023

Betreed de droomwereld van Salvador Dalí bij Fabrique des Lumières. Geniet van zijn beroemde psychedelische kunstwerken die tot leven komen op het ritme van Pink Floyd's muziek.

10. Het Futurisme & Europa | t/m 3 september 2023

Ontdek hoe de futuristen meer dan een eeuw geleden hun weg door Europa maakten in het Kröller-Müller Museum. Bekijk hoe de futuristen streefden naar de samensmelting van kunst en leven door een verscheidenheid aan media.

Stap uit de dagelijkse sleur en laat je inspireren door de rijke culturele wereld die Nederland te bieden heeft. Deze top 10 tentoonstellingen en culturele evenementen nemen je mee op een reis vol creativiteit, emotie en betekenis. Of je nu geïnteresseerd bent in mode, migratie, fotografie of maatschappelijke vraagstukken, er is voor elk wat wils. Dompel jezelf onder in deze kunstwerken, ontmoet de makers en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je laat inspireren door de kracht van kunst en cultuur. Maak je agenda gereed en ontdek de prachtige wereld van kunst in Nederland.


Vergelijkbare artikelen