Proudies Stories: Call Granny

Bij Proudies zijn we altijd op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun eigen weg bewandelen en daarmee anderen inspireren. Diana Verweijen, ook wel bekend als Call Granny, is zo'n persoon. Een ondernemer, moeder, sporter, en vooral iemand die haar passies en dromen najaagt. 

Lara Scipio

By 

Lara Scipio

Published 

Apr 24, 2023

Proudies Stories: Call Granny

Bij Proudies zijn we altijd op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun eigen weg bewandelen en daarmee anderen inspireren. Diana Verweijen, ook wel bekend als Call Granny, is zo'n persoon. Een ondernemer, moeder, sporter, en vooral iemand die haar passies en dromen najaagt. 

Hallo Diana, goed om je te spreken! Wat is voor jou als mens belangrijk? 

Voor mij is discipline heel belangrijk, dat heeft mij m’n hele leven staande houden en daar past bij dat ik goed voor mezelf zorg. Fysiek betekent dat voor een groot deel: sporten en gezond eten. Omdat ik vroeger ballerina was, is het voor mij heel normaal om gezond te eten. Daarnaast zorgt sporten ervoor dat ik in verbinding blijf met mezelf. Meestal is het ook zo dat als ik alleen ben en tot mezelf kom, dat ik dan op mijn creatiefst ben. 

Ik besef mij steeds meer dat er in elke onderneming die ik ben begonnen, passie zit. Dit is voor mij mijn drijfveer en zorgt er ook voor dat ik veel energie krijg en kan stoppen in wat ik doe. 

Waar ben je op dit moment mee bezig? 

Mijn nieuwe project is een reeks van interviews, waarbij ik mensen in mijn eigen vertrouwde omgeving uitnodig. Het doel daarbij is om iedereen die daar komt in het zonnetje te zetten, ongeacht achtergrond of verleden. Ik ga onder andere dakloze mensen interviewen, waarbij ik aan het einde vraag ‘’Waar kan ik je op dit moment blij mee maken?”. Dit kan zo simpel zijn als een schoon bed en een douche. Ik wil echt uitgaan van de mens achter een situatie, achter een leven. Het zijn namelijk gewoon mensen met een verhaal. 

Het houdt je gezond om iets terug te geven, dat is de reden dat ik dit project ben gestart. Ik verdien mijn geld namelijk met onder andere mijn bemiddelingsbureau voor plastische chirurgie en onroerend goed, en houd er dit als hobby op na.

De derde aflevering staat nu online (Spotify en YouTube), waarbij ik Geeske interview, een opgewekte jonge vrouw in de bloei van haar leven. Komende weken komt er elke zondagochtend een aflevering online.

Hoe ben je in het ondernemerschap gerold?

Op mijn negentiende ben ik gestopt met dansen en begonnen met een schoonheidssalon. Dit deed ik thuis, op een klein kamertje van vier bij vier en met 500 geleende gulden van mijn oma. Toen ik 24 was, werd ik een alleenstaande moeder en heb ik een sportschool alleen voor vrouwen opgericht, omdat ik merkte dat daar behoefte aan was. Toen ik die sportschool had, kwam ik in aanraking met plastische chirurgie, waaruit mijn bemiddelingsbureau is ontstaan. Dit doe ik nu 35 jaar, maar ik merk dus dat ik me wil blijven ontwikkelen, dat vind ik heel belangrijk voor het creatieve proces. 

Wat ik me achteraf realiseer is dat als je iets met passie doet, dan voelen mensen dat. Zo ging dat ook met mijn eigen bedrijf. Gedrevenheid en passie zorgen ervoor dat je een indruk op mensen achterlaat. Het maakt daarbij niet uit wat mensen ervan vinden, als je er zelf maar een goed gevoel over hebt.

Hoe denk je dat de maatschappij naar ouder worden kijkt en hoe kijk jij hier zelf naar?

Ik geloof er heel erg in dat je in deze maatschappij je jong kunt blijven voelen en jong van geest kunt blijven, als je maar op jezelf vertrouwt en je goed over jezelf voelt. Daar is wel voor nodig dat je blijft investeren in jezelf en voor jezelf in staat. Je moet vinden dat je de moeite waard bent. Neem het heft in eigen handen en laat je leven niet van anderen afhangen. We hoeven onszelf niet te verliezen. Ik vind dat vrouwen over het algemeen meer eigenwaarde en liefde voor zichzelf kunnen hebben. 

Een ander onderwerp, welk boek ben je nu aan het lezen? 

De tekens verstaan van Phoenix. Dit boek gaat over de letterlijke (fysieke) en figuurlijke ordening van plekken en hoe verbindend leiderschap hierin een rol in heeft. Het gaat over de situaties binnen een familie of organisatie, wat hierin veranderd zou kunnen worden en of men op de juiste plek zit. Het boek is symbolisch, maar ook toepasbaar in het leven. 

Hoe ben jij bezig met mensen helpen in jouw werk? 

Nou, het begint bij het uiterlijk, maar dan komt daarna ook de weg naar binnen. Het is namelijk altijd een combinatie van die twee. Dit kan bijvoorbeeld een borstcorrectie zijn, met daarbij ook coachingsgesprekken. Die volgorde staat natuurlijk niet vast, ik wil er namelijk vooral voor zorgen dat diegene de juiste hulpmiddelen aangereikt krijgt om een nieuw pad in te slaan. Ik geloof wel echt dat ons uiterlijk onlosmakelijk verbonden is met ons innerlijk. 

Failure is the key to success, wat is jouw favoriete mislukking?

Ik werd een paar jaar geleden gevraagd voor een televisieprogramma, waar ik wel ‘ja’ op zei, maar eigenlijk had ik er geen goed gevoel over. Toch wilde ik het graag een keer in mijn leven proberen. Uiteindelijk heb ik met mensen gewerkt waar ik me niet goed bij voelde, terwijl ik eigenlijk gewoon naar mijn intuïtie had moeten luisteren. Alleen, omdat ik te hard werkte, kon ik dat niet meer. Het werd het begin van een donkere periode waarin een groot deel van mijn leven instortte en ik veel mensen kwijtraakte. Maar ik ben erbovenop gekomen en besef me nu: na de winter komt ook weer het voorjaar. Ik doe nu iets waar ik heel gelukkig van word.

Wat doe je wanneer je je overweldigd of niet gefocust voelt?

Ik zoek dan graag stilte op en ga dan alleen naar de bieb, kantoor of door het bos wandelen. Ik denk dat we allemaal stilte nodig hebben om te kunnen blijven wie we zijn. De wereld is veel te actief, agressief en niet verbonden genoeg. Verder zorg ik ervoor dat ik naar mijn gevoel luister en alleen met mensen samenwerk waar ik een goed gevoel mee heb. Dat is voor mij ook een voordeel van ouder worden, dat je meer verbonden bent met je intuïtie. Ik trek me dus gerust terug als het niet goed voelt. 

Waar zie je jezelf over 15 jaar?

Ik hoop dat ik heel oud mag worden en zie veel (klein) kinderen om me heen. Ik weet verder niet wat er op mijn pad zal komen, maar ik weet wel dat het succesvol gaat worden, omdat ik het met passie en gedrevenheid doe.

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0