Elderpreneur: Iris Apfel, een bron van inspiratie

Iris Apfel is een prachtig voorbeeld van elderpreneurship. Ze begon haar werkzame leven als interieurontwerpster en startte samen met haar man Carl het interieurbedrijf Old World Weavers. Nadat het bedrijf wereldwijd succes boekte, ontwikkelde ze zichzelf tot een uniek stijlicoon in de fashionwereld.

Dominique Hamming

By 

Dominique Hamming

Published 

May 22, 2023

Elderpreneur: Iris Apfel, een bron van inspiratie

Iris Apfel is een prachtig voorbeeld van elderpreneurship. Ze begon haar werkzame leven als interieurontwerpster en startte samen met haar man Carl het interieurbedrijf Old World Weavers. Nadat het bedrijf wereldwijd succes boekte, ontwikkelde ze zichzelf tot een uniek stijlicoon in de fashionwereld. Op haar 96ste lanceert ze nog steeds nieuwe modelijnen en blijft ze betrokken bij diverse campagnes. Iris Apfel laat zien dat leeftijd er niet toe doet als het gaat om het najagen van je passies en het blijven ontwikkelen van jezelf. Haar verhaal is een inspiratie voor iedereen, vooral voor oudere ondernemers die de wereld willen blijven veroveren met hun eigenzinnige ideeën en stijlen.

Iris Apfel is een ware inspiratie voor ons allen. Op 96-jarige leeftijd lanceert zij nog een nieuwe modelijn en is zij betrokken bij een Douglas campagne. Voor Iris is leeftijd slechts een getal. Ze ziet hard werken als haar manier, zelfs haar redding, om een lang en interessant leven te leiden. Haar werkzame leven startte zij als interieurontwerpster en zij heeft sindsdien de wereld veroverd met haar eigenzinnige stijl en kleurrijke kijk op het leven.


Interieurbedrijf Old World Weavers

Iris en haar man Carl startten in 1950 het interieurbedrijf Old World Weavers. Samen creëerden zij eigen stoffen en richtten zij kolossale huizen in en stoffeerden meubels. Het succes van het bedrijf zorgde ervoor dat zij wereldwijd aan de slag konden. Hun eigenzinnige manier van stijlen viel op en Iris zelf werd een bijzondere verschijning die menigeen inspireerde met haar positieve en kleurrijke kijk op het leven en de wijze waarop zij zich kleedt.

Een uniek stijlicoon: ‘Rare bird of fashion’

Iris Apfel combineert allerhande kledingstijlen uit alle lagen van de bevolking en uit alle mogelijke landen. Op haar 94ste opende zij een expositie in Parijs over haar kledingcollectie. Deze expositie werd zo goed bezocht dat vanaf dat moment voor de populariteit van Iris het hek van de dam is. Ze kreeg de bijnaam ‘rare bird of fashion’ en werd een uniek stijlicoon. Haar enorme brillen lijken haar handelsmerk, evenals de vele accessoires die zij om haar nek en polsen draagt. Het is vooral allemaal veel, maar met gevoel voor flair gecombineerd.

Belangrijker dan mooi zijn: stijl!

Iris Apfel is een inspiratie voor iedereen. Fashion neemt zij eigenlijk helemaal niet serieus. Of iets nu spotgoedkoop of enorm duur is, als zij het mooi vindt of goed kan combineren, dan is het voor haar. Zij bezit iets veel belangrijkers dan ‘mooi zijn’, namelijk stijl! En als je dat hebt, lijkt leeftijd er niet meer toe te doen. Om in de woorden van Iris af te sluiten: “A woman is as old as she looks, a man is never old until he stops looking.”

Iris Apfel bewijst dat je op elke leeftijd kunt blijven werken aan je passies en jezelf kunt blijven ontwikkelen. Haar succesverhaal toont aan dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken. Laat je inspireren door Iris en volg je hart, want leeftijd is slechts een getal!

Vergelijkbare artikelen

google.com, pub-4239257677577939, DIRECT, f08c47fec0942fa0